@ma_maisonscandinave

Skandinavisk interiørdesign


Enkelhet og minimalisme, kjernen i skandinavisk interiør


@ma_ptite_pause_deco

Opplev skjønnheten i skandinavisk stil, hvor enkelhet blander seg med naturens atmosfære. Inspirert av de nordiske landene, er skandinavisk interiørdesign definert av minimalisme, funksjonalitet og et rent utseende. Se for deg rene linjer, beroligende nøytrale farger og mye naturlig lys. Det er en designtilnærming som bringer naturen innendørs på smarte måter og skaper et varmt, innbydende rom.

I et skandinavisk hjem er du omgitt av skjønnheten til naturlige materialer som tre og tekstiler. Gjør deg klar til å kose deg i et rom som er uanstrengt elegant, praktisk og fylt med tidløs eleganse. Velkommen til en verden av skandinavisk stil!

 

Hva er nøkkelelementene i skandinavisk stil?

Lås opp skjønnheten i denne stilen med viktige skandinaviske designprinsipper som gjør den virkelig spesiell. Se for deg en fargepalett med beroligende nøytral og kjølig hvit farge, som et fredelig nordisk landskap. Se inn i lyse tresorter, plysjtekstiler og naturlige materialer som gir varme og tekstur til rommet ditt. Med rene linjer og ryddige rom skaper skandinavisk innredning den perfekte balansen mellom minimalisme og komfort. Velg elegante møbler og dekorasjoner for å oppleve enkelheten i den skandinaviske stilen.


Slik bruker du fargepaletten i skandinavisk stil

1 / 3

Den skandinaviske fargepaletten er inspirert av den naturlige skjønnheten i Norden, med fokus på lyse, luftige farger, som f.eks.:

 • Myk hvit
 • Kald grå
 • Blek blå
 • Mild rosa
 • Lys salviegrønn
 • Naturlige trenyanser

Skandinaviske materialer å velge mellom

2 / 3

Skandinavisk interiørdesign er definert av interessante materialer som tilfører varme og tekstur til rom. Vanlige skandinaviske materialer inkluderer:

 1. Lyse tresorter: Lyse tresorter som furu, eik og ask er populære valg for møbler og gulv, og gir en naturlig og organisk følelse.
 2. Ull: myke ulltekstiler, som pledd, tepper og møbeltrekk, gir varme og komfort til skandinavisk interiør.
 3. Naturlig fiber: tekstiler laget av bomull, lin og jute gir en følelse av enkelhet.
 4. Glass: klare glassvarer, lysarmaturer og tilbehør bidrar til den luftige atmosfæren.

Lær å skape en innredning i skandinavisk stil

3 / 3

Når du ser på innredningen i skandinavisk stil, er mindre mer. Stil møter funksjonalitet på en leken måte, så tenk på rene linjer og nøytrale farger. Inspirert av de nordiske vinterforholdene, er det også mye naturlig lys.

Velg myke tekstiler og dekorasjoner som bringer inn naturens preg. Med de skandinaviske designprinsippene, vil du skape et innbydende utseende som er uanstrengt kul og full av herlig enkelhet.

Design en skandinavisk innredning i 3 enkle trinn

Følg disse tre enkle trinnene for å legge til de viktigste kjennetegn ved skandinavisk interiørdesign til rommet ditt:


 • Trinn 1: Hold det minimalt

  Velg rene linjer, ryddige rom og en nøytral fargepalett for å skape en følelse av fred. For eksempel en TV unit som kombinerer en naturlig trestruktur med hvite romdører. Oppbevar tingene dine bak dører for en rotfri følelse, men la noen få gjenstander stå i de åpne hyllene for å tilføye en skvett av farge.


 • Trinn 2: Omfavn de naturlige elementene

  Bruk lyse tresorter og behagelige tekstiler, for eksempel en tekstilsofa i kremfarge med treben i stuen. Husk å legge til et grønt preg for en autentisk skandinavisk stil.


 • Trinn 3: La det være lys i ditt skandinaviske interiørdesign

  Maksimer naturlig lys med gardiner i nøytrale nyanser, strategisk plasserte speil slik at de kan reflektere det naturlige lyset, og lyse vegger for å skape en luftig og lys atmosfære.


Tilbehør til din skandinaviske interiørstil

Bring et snev av nordisk ro inn i hjemmet ditt med disse elementer av skandinavisk interiørdesign - kjøp alle dine favoritter nedenfor.


Kjøp produkter keyboard_arrow_right


 

Skandinaviske innredningsidéer fra våre kunder

De beste skandinaviske interiørdesignideene kommer fra våre #sharemevidaxl-kunder; sjekk dem ut!


 

Skandinavisk stil: Innredningsguide etter rom

La oss finne ut hvordan du legger skandinavisk stil til stuen, kjøkkenet og soverommet. Gjør deg klar til å bringe et koselig og luftig preg til hvert rom mens vi utforsker nøkkelelementene sammen. Forvandle hjemmet ditt med den uanstrengte skjønnheten til skandinavisk interiør.


@decoraitordesign

Skandinavisk stue

En skandinavisk stue er et rom som føles koselig og innbydende. Velg nyanser av hvit, gråt og jordfarger. Lyse tremøbler, som et elegant salongbord eller en tekstilsofa, tilfører varme og naturlig tekstur. Prioriter et rotfritt utseende med lukkede skap og legg til myke tepper for et ekstra lag med komfort. Ta inn naturens elementer som potteplanter eller kunstig fauna, for å gi rommet et friskt preg.

@ohhh_my_home

Skandinavisk kjøkken

Ditt skandinaviske kjøkken er enkelt og funksjonelt. Velg minimalistiske skap og benkeplater laget av lyst tre. Benytt deg av det naturlige lyset, og legg til åpne hyller for å holde kjøkkenredskaper. For et snev av eleganse i skandinavisk interiørdesign, gå for minimalistiske pendellamper. Fullfør utseendet med naturlige aksenter som potteplanter, friske urter og elegant servise.

@milou_interiorstyling

Skandinavisk soverom

For ditt skandinaviske soverom, forestill deg et avslappende rom. Gå for senger med trerammer, mykt sengetøy og ulltepper. Gi det et rent utseende med flotte skjenker og nattbord. Foruten nøytrale, legg til noen pastellfarger som oppmuntrer til søvn og avslapning. Fullfør stemningen i den skandinaviske stilen med diffust lys og legg til et grønt preg for en forfriskende forbindelse til naturen.

Oppdag alle interiørstiler


Ikke sikker på hvilken stil som passer deg best?

Se altMer inspirasjon


 

Fra vår butikk til ditt hjem – Bli med i #sharemevidaxl-galleriet!

Bli inspirert med vidaXL!

Ønsker du å designe drømmehjemmet ditt? I tillegg til et bredt utvalg av produkter å velge mellom, trenger du også litt inspirasjon til hjemmet og hagen. For å veilede deg gjennom øyeblikkets mest kjente interiørstiler og vakre trender, har vi laget denne inspirerende kroken.

Å gjøre huset ditt til et hjem betyr å feire din unike personlighet gjennom hver detalj. Vi inviterer deg til å bli inspirert med oss og utforske den ultimate listen over interiørstiler. La deg forelske deg i den minimalistiske skjønnheten til den skandinaviske og moderne stilen, eller legg til et dristig preg med det industrielle-utseendet. Møt den landlige interiørstilen - den er uforglemmelig takket være sine rustikke aksenter. Hva med de nydelige bohemske og retro stilene? Sjekk dem ut!


#sharemevidaXL: våre produkter, dine design

Vi henter hjemmeinspirasjon fra ekte hjem og menneskene som integrerer våre møbleringsløsninger og stylingtips i deres hjem. Våre kunder er helter som inspirerer oss. Vi setter pris på at de deler hjemmeinnredningen sin med oss. Vi ser det som en stor kilde til hjem og hageinspirasjon.

Som et resultat skapte vi et sted hvor alle stiler og trender for hjemmeinnredning kommer sammen, og hvor våre kunder er i søkelyset. Bli inspirert av kundenes kreasjoner ved å besøke #sharemevidaxl siden vår, fullt dedikert til å feire deg og dine kreative design. Her finner du et stort utvalg av våre produkter, stylet i ekte hjemmeinnredninger. Du vil også kunne se hvordan de kan passe inn i innredningen din og bli inspirert! Ønsker du å bli nevnt? Sjekk vilkårene her!


Registrer deg for de inspirerende nyhetsbrevene

Visste du at den beste interiørinspirasjon starter med en e-post fra tid til annen? Vi introduserer: vårt inspirerende nyhetsbrev! For å komme i gang registrer du deg, så sender vi deg vårt utrolig nyttige nyhetsbrev. Fra hjem og hageinspirasjon samt dekorasjonsideer, til enorme samlinger av kule ting hvert hus trenger, har våre nyhetsbrev alt.

Du vil være den første til å finne ut om nye spennende trender og oppdateringer om populære designstiler. Bruk nyhetsbrevet som en inspirasjonskilde for dine hjemmeprosjekter! Abonner på våre inspirerende nyhetsbrev og bli med i vidaXL-fellesskapet!