Hvordan fungerer en auksjon?

Hvordan kan jeg delta i en auksjon?
For å kunne delta i en auksjon må du være logget inn på kontoen din og ha et auksjonsbrukernavn. Om du allerede har en konto, men ikke har valgt et aksjonsbrukernavn enda, vil du bli spurt om å skape et brukernavn når du legger ditt første bud.

Auksjonsbrukernavn
Ditt auksjonsbrukernavn vil bli vist når du byr på en auksjon. Auksjonsbrukernavnet blir vist offentlig i budhistorien, som du kan åpne ved å klikke på linken under «gi bud nå»-knappen som viser antallet bud.

Hvordan legger jeg inn bud på en auksjon
Alle vil vinne, men bare til den rette prisen. Selv om vi foreslår at du byr det maksimale beløpet du er villig til å betale for gjenstanden, kan du betale mindre. Ettersom noteringen fortsetter, sammenligner vi ditt bud med andre budgivere. Når du blir overbydd, byr vi automatisk opp til det maksimale budet du har lagt inn på dine vegner. Budet blir økt i trinn som kun er på så mye som er nødvendig for å holde din posisjon med høyest bud. Hver gang et bud blir lagt i løpet av de siste minuttene av auksjonen, blir et ekstra minutt lagt til på auksjonstimeren.

Automatisk budgivning
Vårt automatiske budgivningssystem gjør budgivningen praktisk slik at du ikke trenger å komme tilbake å by på nytt hver gang noen legger inn et nytt bud.
Når du legger et bud skriver du inn det maksimale beløpet du er villig til å betale for gjenstanden. De andre budgiverne vet ikke ditt maksimale bud.

Vi legger inn et bud på vegne av deg ved å bruke den automatiske budstigningsmengden, som er basert på det gjeldende høyeste budet. Vi byr bare så mye som er nødvendig for å sørge for at du forblir den høyeste budgiveren, eller for å dekke minsteprisen, opp til ditt maksimale beløp.
Om en annen budgiver legger det samme maksimumsbeløpet eller høyere, vil vi informere deg slik at du kan legge inn et nytt bud. Maksimalbeløpet ditt blir holdt konfidensielt helt til det blir overgått av en annen budgiver.

Eksempel:
Det nåværende budet på en vare er 100 kroner. Nils er den høyeste budgiveren, og har lagt et maksimalt bud på 120 kroner på varen. Det maksimale budet hans blir holdt konfidensielt fra de andre medlemmene.
Linda ser på varen og legger et maksimalt bud på 150 kroner. Linda er nå den med høyest bud.
Nils bud blir økt til hans maksimale bud på 120 kroner. Lindas bud er nå 130 kroner.
Vi sender en e-post til Nils om at han har blitt overbydd. Om han ikke øker sitt maksimale bud, da vinner Linda varen.

Jeg vil endre budet mitt
Du kan øke ditt maksimale bud når som helst. Bare legg et nytt bud med et høyere beløp. Om du vil senke ditt maksimale bud er det spesielle regler som gjelder.

Øke ditt maksimale bud
Du kan øke ditt maksimale bud når som helst før slutten av budrunden. For å gjøre dette, klikk «Gi bud nå» på varesiden og legg inn ditt maksimale bud. Du kan ikke legge et lavere maksimalt bud. Se nedenfor for hva du skal gjøre om du vil senke eller avbryte budet ditt.
For å sjekke det maksimale budet du har lagt, gå til «Min konto». Gå til «Mitt automatiske maksimale bud» til venstre på siden. Den neste siden viser detaljer på all budaktiviteten din.

Senke ditt maksimale bud
Du kan ikke senke det maksimale budet ditt. Det er mulig å trekke tilbake budet ditt. Men et bud er en bindende kontrakt og medlemmer kan kun trekke tilbake budet sitt under veldig spesielle omstendigheter.

Kan jeg trekke tilbake eller avbryte budet mitt?
Når du legger et bud på vidaXL, da går du inn i en bindende kontrakt. Men det er derimot mulig å trekke tilbake budet før slutten av auksjonen, men kun i særskilte omstendigheter. Vennligst ta kontakt med vår kundeservice for mer informasjon.

Særskilte omstendigheter:

Du har gjort en feil da du la inn budet ditt, f.eks. 500 kroner i stedet for 50 kroner.

Varens beskrivelse har endret seg betydelig etter at du la inn budet ditt.

Mine overvåkede auksjoner
På auksjonsartikkel-siden kan du klikke på en link (under “Gi bud nå”-knappen) for å legge til en vare i overvåkningslisten din.

Auksjonsregler
• Kun nye varer
• Gratis frakt og gratis retur
• Ingen ekstra auksjonsavgifter
• Auksjoner starter fra 10 NOK

Jeg vant en auksjon
Vennligst fortsett til handlevognen og kjøp varen du har vunnet. Husk på at du ikke kan kjøpe den samme artikkelen med mindre du har fullført transaksjonen på auksjonen du har vunnet.

Jeg vant en vare, men ønsker ikke lenger å kjøpe den
Et bud eller kjøp på vidaXL regnes som en kontrakt og du er forpliktet til å kjøpe varen. Men om du føler at du har en legitim grunn til å ikke kjøpe varen, kan du kontakte oss og forklare situasjonen din.

Om vi ikke aksepterer å avbryte transaksjonen og du ikke betaler for varen, vil en ubetalt vare bli registrert på kontoen din. Om du får for mange ubetalte varer registrert på kontoen din innenfor en kort tidsperiode, kan kontoen din bli sperret.

Jeg vant en auksjon, hva gjør jeg videre?

Vennligst gå videre til handlevognen og kjøp varen du har vunnet.

Husk på at du ikke kan kjøpe den samme artikkelen med mindre du har fullført transaksjonen på auksjonen du har vunnet 


Vedlegg

General Terms And Conditions Auctions