Hvordan fungerer auksjoner?

 • Hvordan kan jeg delta i en auksjon?

  Du må være logget på kontoen din og ha et brukernavn for å delta i en auksjon. Førstegangsdeltakere blir bedt om å opprette et brukernavn når de legger inn det første budet.

 • Brukernavn på auksjon

  Brukernavnet vises når du legger inn et bud på en auksjon. Brukernavnet vises offentlig i budhistorikken. Se budhistorikken ved å klikke på koblingen under ”legg inn et bud nå”-knappen som viser antall bud.

 • Hvordan legger jeg inn et bud?

  Du begynner å by så lavt du vil, og når du blir overbudt, byr vi automatisk på dine vegne opp til det maksimale budet du har angitt. Les mer om vårt automatiske budsystem i neste kapittel nedenfor.

  Budet ditt økes bare i økninger så mye som er nødvendig for å opprettholde din høyeste budgiverposisjon. Hver gang et bud legges inn i de siste minuttene av auksjonen, legges et ekstra minutt til auksjonstimeren.

 • Automatisk budgivning

  Vårt automatiske budgivningssystem gjør budgivning praktisk. Du trenger ikke å komme tilbake for å by på nytt hver gang noen legger inn et nytt bud. I stedet legger vi inn et nytt bud for deg automatisk, men bare inntil ditt maksimale budbeløp.

  Når du deltar i en auksjon, blir du bedt om å gi ditt maksimale bud. Det er viktig at ditt maksimale bud er det høyeste beløpet du vil være komfortabel med å betale. De andre budgiverne vil ikke vite maksimumsbudet ditt. Maksimumsbudet ditt holdes konfidensielt til det overskrides av en annen budgiver.

  Vi legger inn bud på dine vegne ved hjelp av det automatiske budøkningsbeløpet, som er basert på det nåværende høyeste budet. Vi vil kun by så mye som nødvendig for å sikre at du forblir høystbydende, eller for å møte minsteprisen, opp til maksimumsbeløpet ditt.

 • Kan jeg trekke tilbake eller kansellere budet mitt?

  Når du legger inn et bud på vidaXL, inngår du en bindende kontrakt. Det er imidlertid mulig å trekke tilbake et bud før slutten av en auksjon, men bare i tilfelle unntak. Du kan kontakte vår kundeservice for mer informasjon.

  Eksepsjonelle omstendigheter;

  - Du gjorde en feil da du la inn budet ditt, f.eks. 571.44 NOK i stedet for 57.14 NOK.

  - Beskrivelsen av elementet ble endret betydelig etter at du la inn budet.

 • Auksjonsregler

  - Kun nye produkter

  - Gratis frakt

  - Ingen ekstra auksjonsgebyr

  - Auksjoner fra 11.43 NOK

 • Jeg vant en auksjon! Hva nå?

  Gå til handlekurven og kjøp produktet du har vunnet. Du må fullføre bestillingen innen retur 3 dager.

  Vær oppmerksom på at du ikke kan kjøpe det samme produktet, med mindre du er ferdig med auksjonen du har vunnet.

 • Jeg vant et produkt, men ønsker ikke lenger å kjøpe det

  Et bud eller kjøp på vidaXL anses som en kontrakt og en plikt til å betale. Men hvis du føler at du har en legitim grunn til ikke å kjøpe produktet, kan du kontakte oss og forklare situasjonen din.

  En ubetalt gjenstand registreres på kontoen din hvis det ikke kan inngås en avtale om kansellering og ingen betaling foretas. Kontoen din kan bli suspendert hvis du får for mange ubetalte produkter registrert på kontoen din i løpet av kort tid.

 


Vedlegg

Generelle auksjonsvilkår