Kjøpe utemøbler - alt du trenger å vite

Du kan ikke sette en pris på tiden du har brukt utendørs. Uansett hvilken uterom du har, trenger du å optimalisere det til sitt fulle potensiale.

Små balkonger er perfekte for morgenkaffe, mens terrasser kan erstatte spisestuen din på varme kvelder. Hvis du har en stor hage, kan du gjøre den om til en utendørs oase.

For å forstå hvordan du velger utemøbler som passer dine behov, kan du ta en titt på kjøpsguiden for utemøbler. På denne måten finner du ut alt du trenger å vite for å designe den perfekte uteplassen.

 

Værbestandige utemøbler 

Den største fordelen med et uteområde er at det kan være så allsidig. Den er ideell for å slappe av etter en lang dag, spise under solen og perfekt for en grillfest. Dette er hvor barna dine kan leke i den friske luften, hvor du kan ha ditt eget hjemmekontor, eller ta opp hagearbeid som en ny hobby.  

Alle elsker solskinnet, men kan vi nyte hagen vår hele året? Svaret ligger i værbestandige hagemøbler etterfulgt av noen ekstra hageartikler for å nyte den friske luften, uansett vær. 

Så det første trinnet i å designe det ideelle uterommet er å gi det et bestemt formål. Å vite hvordan du skal bruke det, definerer hva slags møbler du trenger. Vil du nyte utsikten over hagen din hele året? Velg terrassemøbler for alle slags vær, da de er koselige, stilige og holdbare, og de kommer i forskjellige stiler som passer dine designpreferanser. 

For det beste funnet, må du ta flere ting i betraktning, så start med materialet til de nye møblene dine.

 

Det beste materialet for utemøblene dine 

Når du velger materialet til hagemøblene dine, er dine personlige preferanser viktigste. Vi åpner denne listen med den mest populære - og også vår favoritt - rotting. Vi elsker rotting av mange grunner. Den er ekstremt allsidig og behagelig, men er også slitesterk, værbestandig, lett og krever lite vedlikehold. Rotting er også UV-bestandig, noe som sikrer at den ser bra ut år etter år.

Hvis du er interessert i et industrielt utseende, anbefaler vi lett aluminium og solid pulverlakkert stål. Begge er beskyttet mot elementene og varer lenge. I tillegg kommer de i flotte design som passer til industrielle, romantiske eller moderne stiler.

Det er også tre. Tre er nydelig og varmt og kan lyse opp alle slags uterom. Samtidig krever tre litt vedlikehold og må lagres i dårlig vær. Plast er et annet flott alternativ, ofte brukt i moderne hager. Det gir komfort og lite vedlikehold, slik at du kan nyte det i mange år fremover.

 

Typer utemøbler basert på formål

Det er mange møbler å velge mellom. Du kan gjøre den lille balkongen om til et koselig kaffested med et bistrosett for to personer. Velg et rundt bord og to komfortable stoler i ønsket stil. Folk som elsker å arrangere middager på terrassen deres, trenger utendørs spisemøbler som finnes i en rekke stilarter og former.

For å nyte fritiden i solen sammen med familie eller venner, trenger du en utesofa eller et salongsett. Legg til puffer for ekstra sitteplasser eller modulære salongpallemøbler, i hvilken som helst ønsket form - fra 1-seters til 8-seters møbler. Hagebenker er også et flott tillegg, noe som hjelper deg med å spare plass.

Hvis hagen din skal være et sted å slappe av, anbefaler vi solsenger eller noen sjarmerende hagesenger. Uteområder er også gode for sosiale sammenkomster. I dette tilfellet er sammenleggbare stoler den beste løsningen, ved siden av uteputer og igjen, puffer eller fotstøtter.     

 

Utendørs tilbehør du absolutt trenger

Maksimer uteområdet ditt med tilbehør som vil gjøre livet ditt enklere i alle slags situasjoner. På varme sommerdager trenger du definitivt en parasoll for å holde deg beskyttet fra den brennende solen. Alle de utendørs festene vil bare være komplett med et grillsett og noen ekstra sammenleggbare barstoler.

Hold uterommet rent og pent ved å legge til minst en oppbevaringsboks. Velg en som passer til designet ditt, og bruk den til å oppbevare puter eller annet tilbehør, men også som sitteplass. For koselige ettermiddager kan du tilbringe litt kvalitetstid i en huske eller en hengekøye. For å sikre at du liker det i kaldere dager, må du skaffe deg et bålfat. Komfortable puter og tepper vil fullføre et koselig oppsett for senhøstkvelder utendørs.

 

Utemøbler som er enkle å vedlikeholde 

Når du tenker på hvordan du skal velge utemøbler, er enkelt vedlikehold en viktig faktor. Se etter gjenstander som er enkle å rengjøre. Utemøbeltrekk er også noe å investere i. Disse er vannavstøtende og vil beskytte møblene du ikke kan oppbevare i dårlig vær.

Med alt dette i bakhodet kan det være morsomt og tilfredsstillende å lage det ideelle utendørsoppsettet. Ta en titt på uterommet ditt, tenk om formålet og kjøp varer som tilfredsstiller dine behov. Nedenfor har vi listet opp våre favorittmøbler, for å inspirere deg til å designe det perfekte uteområdet.

 

<