De hotteste trendene: Eklektisk

Mens stiler er tidløse, er trendene hotte

 

Den er dristig, rik og definitivt iøynefallende. Men mer enn noe annet er den overalt i disse dager. Den eklektiske trenden er en av de mest populære tilnærmingene når det gjelder interiørdesign. Men for det blotte øye, ser denne trenden ut som et ordnet kaos.

Den eklektiske trenden tilbyr en unik estetikk. Den er basert på forskjellige møbler, mønstre som ikke matcher og en uventet fargepalett. Å legge til noen fremragende stykker og raffinerte overflater vil resultere i en overraskende sanseharmoni.

 

 

Bygg din eklektiske fargepalett

For å oppnå en rik, men balansert eklektisk stemning, må du fokusere på en hovedidé: Velg en dristig aksentfarge og match den med nydelige nøytrale farger. Ikke vær redd for å eksperimentere med fargelagring, for mer dybde. På denne måten bygger du en sterk fargebase som muliggjør videre mønstermatching. 

 

 

Riktig bruk av former og materialer

Den eklektiske trenden handler om teksturer og blandinger av perioder og stiler. Skaff moderne stykker med rene linjer og kombiner dem med større, eller vintageinspirerte møbler. For den ønskede atmosfæren, bruk forskjellige materialer som gjør at hvert stykke skiller seg ut. Marmor eller glass kompletterer i stor grad luksuriøse stoffer som fløyel eller lær. Trykte mønstre er alltid et must og kan brukes i bakgrunnsbilder, fancy tepper eller tilbehør, for sjarmerende rytme og repetisjon.

 

      

Husk trendy stykker

Nevnte vi at eklektisk design må være dristig? Deretter legger du til noen kraftigere gjenstander som vil bli ekte blikkfang i rommet. Tenk på størrelsen på rommet ditt og tør å leke med stiler. Fokuset kan være et kunstverk, et dekorativt stykke eller et dristig stykke møbel.