24/7 tilbud
Gratis frakt over 1149 kr
Kjøp nå, betal senere
Få rabatter med vidaXL+
Hvorfor velge vidaXL?
Finn de beste tilbudene og rabatterte produktene hver dag hos vidaXL!
Få gratis frakt på alle bestillinger over 1149 kr
Hos vidaXL kan du få favorittproduktet ditt med en gang og betale senere med Klarna!
Maksimer besparelsen din med vidaXL+
Registrer deg med kontoen din i dag og se vidaXL+-poengene dine vokse. Jo mer du handler, jo større rabatter kan du låse opp!
Populære søk
Din handlekurv er tom.
Enten du oppgraderer kjøkkenutstyret ditt, prøver nye retter eller forbereder deg til matlagingen, er det avgjørende å finne riktige kokekar. Men med kokekarteknologi i utvikling og mange merker som blir opprettet hver dag, kan det være en utfordring å velge panner og gryter som passer til kjøkkenet og matlagingsstilen din, selv for profesjonelle kokker.
Det er en viktig investering som du ønsker å gjøre riktig. Å vite hvilke behov du har for matlaging er den beste måten å begynne søket etter det perfekte kokekaret på. Hvor ofte lager du mat? Vi har laget denne praktiske guiden for å hjelpe deg med å finne det perfekte kokekaret til hjemmet ditt.
Det første man tenker på når man handler kokekar, er materiale. Å velge et materiale til kjøkkenutstyret ditt er en av de viktigste avgjørelsene du må ta. Nedenfor ser vi på materialene du kan velge til dine panner og gryter.
Rustfritt stål er ugjennomtrengelig for flekker og motstandsdyktig mot flekker og korrosjon, og er et av de mest populære materialene for kokekar. Rustfritt stål er ikke en god leder for varme i seg selv, men det kan kombineres med andre materialer for å forbedre ledningsevnen.
En viktig funksjon å alltid være oppmerksom på er om kokekarene har en innkapslet base. Innkapslet rustfritt stål er ikke bare kostnadseffektivt, men leder også varme mye bedre. Rustfritt stål kan også kombineres med andre materialer som aluminium og kobber for å forbedre varmefordeling og ledningsevne.
I tillegg krever ikke rustfritt stål den regelmessige oljingen som kreves av annet kokeutstyr. Det er det perfekte valget for alle som leter etter kvalitets kokekar som ikke krever kjedelig vedlikehold.
Ingen kokekar har bedre allsidighet enn kokekar i støpejern. Det kan brukes i en ovn, komfyr eller åpen ild. Dette tykke metallet har en robust krystallinsk struktur som gir det enorm holdbarhet. Støpejern gjør også bedre jobb med å holde på varmen sammenlignet med andre materialer. Dette materialet vil holde på og vedlikeholde maten, enten det er langsom matlaging eller rask grilling.
Den største ulempen med støpejern er at det fliser og ruster på lang sikt. Imidlertid skaper påføring av olje etterfulgt av litt varme et lag av beskyttelse som holder kokekarene i god stand. Hvis det tas godt vare på, kan kokekar i støpejern gi mange års problemfri matlaging.
Siden støpejern er utsatt for rust, anbefales det ikke å oppbevare væsker i pannen i lengre perioder. Det er også lurt å tørke rent kokekar av støpejern etter matlaging, og bare håndvaske om nødvendig.
Kjøkkenutstyr laget av aluminium er ikke bare lett, men også en god leder for varme. Aluminium er også billig og krever lite vedlikehold. Imidlertid er det utsatt for vridning og bulking da det er et ganske lett materiale.
Det anbefales å unngå å tilberede sure eller basiske matvarer på kokekar av aluminium, da disse vil reagere med aluminium. Fjern også maten umiddelbart etter tilberedning for å hindre at den absorberer metall.
Nå som du vet de vanligste materialene du kan velge, er neste trinn å vite hvilke funksjoner du skal se etter når du kjøper kokekar.
Ikke alle metaller er gode varmeledere. Støpejern er f.eks. en god varmeleder, men rustfritt stål er det ikke. Kokekar som har bedre konduktivitet vil sikre at maten din er jevnt tilberedt. Det vil også reagere raskt på temperaturendringer når du reduserer eller øker varmen.
Uavhengig av hvilken type kokekar du ønsker å velge, kommer helsen din først. Noen kokekar reagerer med mat og kan forårsake alvorlige helseproblemer. Aluminium reagerer f.eks. med sure matvarer som tomater. Så hvis du tilbereder slike matvarer på en aluminiumspanne eller gryte, vil du få i deg metallet. Hold alltid øye på reaktivitet når du velger kokekar.
Noen kokekar vil forbli i toppstand i årevis, uansett hvor ofte du bruker dem. En slik flott type kokekar er rustfritt stål.
Du må også ta hensyn til mengden av vedlikehold som trengs for å holde kokekar i toppstand. Hvis du ikke liker å måtte skrubbe kokekarene dine hver kveld før du legger deg, vil du ha det bedre med alternativer som krever lite vedlikehold, som støpejern.
Det viktigste å huske på når du vedlikeholder kokekar, er materialet som brukes i konstruksjonen. Noen materialer krever mer vedlikehold enn andre.
Støpejern krever lite vedlikehold. Krydring, en prosess der olje påføres gjentatte ganger på kokekarets overflate og varmes opp, vil holde dette kokekaret i god stand i mange år. Rengjør også minimalt etter bruk.
Rustfritt stål er det enkleste materialet å vedlikeholde. Du trenger ganske enkelt å håndvaske med en klut og såpevann etter bruk. Ikke bruk noen skuresvamper som vil ripe eller skrape materialet.
Aluminium er utsatt for misfarging. Du kan beskytte kokekar i aluminium mot misfarging ved å bløtlegge det i såpevann i lengre perioder. Du kan også bruke en såpepute av stålull for å eliminere utbrent mat.
Bla gjennom vår omfattende samling for å finne det perfekte kokekar til hjemmet ditt.
Ved å godta alle informasjonskapslene våre godtar du at vidaXL plasserer informasjonskapsler for å forbedre nettstedopplevelsen, for eksempel med mer relevante produkter og forslag. vidaXL har også flere partnere som krever at data sendes til dem for å bekrefte salg, eller for å sende målrettede annonser. For mer informasjon, se vår erklæring om personvern og informasjonskapsler.
Vil du vite mer?
Viktige informasjonskapsler Informasjonskapsler som er viktige for nettstedets funksjonalitet. For eksempel handlekurven og ønskelisten din.
Analytiske informasjonskapsler Disse informasjonskapslene lar oss telle besøk og trafikk, slik at vi kan måle og forbedre ytelsen til nettstedet vårt. De hjelper oss med å få vite hvilke sider som er mest og minst populære og se hvordan besøkende beveger seg rundt på nettstedet. All informasjon disse informasjonskapslene samler inn er grupperte og derfor anonyme. Hvis du ikke tillater disse informasjonskapslene, vet vi ikke når du har besøkt nettstedet vårt, og vi kan ikke overvåke ytelsen.
Markedsførings-informasjonskapsler Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Målet er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.