Topp tips for valg av en ideell lenestol

Å velge riktig lenestol er et veldig personlig og viktig valg, siden det skal være et behagelig sted hvor du skal slappe av etter en lang dag. For å gjøre beslutningen litt enklere har vi satt sammen en liste over tips som hjelper deg med å ta det beste valget!

 

Hvor du skal begynne når du velger en lenestol 

For å forstå hvordan du velger en lenestol, begynner vi med å gjennomgå det nåværende møbeloppsettet ditt. Start med målingene i rommet der lenestolen skal plasseres. Vil du skape et koselig hjørne på soverommet ditt, eller ønsker du å ha en lenestol i stuen? Forsikre deg om at størrelsen på stolen passer perfekt til rommet. En enkel måte å teste dette på er å kutte ut formen av et stykke papir og legge den på bakken. Det bør være tilstrekkelig plass rundt stolen slik at den kan puste.

Men hvordan velger du den aksentstolen? Hvis du leter etter et ekte blikkfang, er det flere ting du bør vurdere. Les mer nedenfor!

 

Finn din stil

Det første trinnet er å sørge for at lenestolen passer perfekt til interiørstilen. Finn ut hvilken stil som fungerer best med ditt eksisterende design eller kan skape en fin kontrast. 

En lenestol kan brukes til å utfylle innredningen - en bohemsk stol i et lyst hjørne eller en stol i Chesterfield-stil foran peisen.

Hvis du liker den eklektiske trenden, velger du en lenestol som er det motsatte av din nåværende interiørstil. Industrielle lenestoler kan perfekt matche et landlig design, mens en sommerfuglstol gir en romantisk stemning til rommet. 

Velge fargen på lenestolen

Etter at du har bestemt deg for formålet, formen og materialet på stolen din, er det på tide å vurdere fargen også! En sterk farge vil gjøre stolen din til et midtpunkt i rommet, mens en nøytral farge vil utfylle andre møbler.

Hvis du vil at lenestolen din skal skille seg ut, vil vi gi deg noen tips om hvordan du velger en aksentfarge for stolen din. Tenk på rommet ditt, belysningen og gulvet. Velg noe dristig - en kul farge for lysere rom, samt et trebord eller en nøytral vegg. En lenestol i en varm farge fungerer bedre i et lite rom, ettersom lysere toner hjelper til med å åpne opp rommet. På denne måten kan du legge til aksentdekorasjoner for å gjøre det virkelig poppe.

 

Polstrede lenestoler

Når du kjøper en ny lenestol, er det viktig å velge et materiale som passer for deg. 

  • Hvis du har kjæledyr, velg et stoff som lett kan rengjøres.
  • Velg et slitesterkt stoff med vaskbare puter hvis du har barn
  • Skinn er et veldig elegant valg. Høykvalitets skinn forblir fint i årevis.

Tenk på alle måtene lenestolen din skal brukes på. Andre materialalternativer er myke stoffer som lin eller polyester. Er din nye lenestol midtpunktet i stuen? Velg fløyel eller ull.

Stolbunnen kan også bidra til utseendet. Mens alternativene er ubegrensede, tenk på den perfekte kombinasjonen for lenestolen din. En trebunn gir stolen et elegant utseende, mens en metallbunn passer til en moderne stil. Klumpete ben er sjarmerende, men tynnere fungerer best i et begrenset rom og passer med en bohemsk eller skandinavisk stil.

 

Style lenestol

For en innbydende og koselig atmosfære, er det å finne den perfekte lenestolen bare starten. Å style den er også ganske viktig. Match den med en fin salongbord eller sidebord. Den er praktisk, men den trekker også oppmerksomhet mot det avslappende hjørnet.

Lek med forskjellige teksturer for mer dybde. Ikke vær redd for å bli kreativ og legg til et kontrasterende teppe. Velg et bohemsk mønster, en geometrisk form eller et ullteppe for mer kos.

Hvis rommet tillater det, kan du matche lenestolen din med en gulvlampe. Posisjonen til lyset fungerer ikke bare av praktiske årsaker, men skaper også et varmt og innbydende utseende.

Når du prøver å finne den ideelle stolen, lurer du på om lenestolen skal matche sofaen. Ulike strukturer og materialer gir ethvert rom dybde, så eksperimenter med ting som ikke matcher. Hvis sofaen din er mindre strukturert, velg en lenestol som kommer i et livlig mønster for å lyse opp rommet. Ha det gøy med å velge materialet. Bland og match forskjellige stiler og stoffer, men husk hele bildet.

Med så mange ideer for å velge en lenestol til stuen din, kan det virke litt overveldende å finne den riktige for deg. For å gjøre det beste kjøpet, følg tipsene våre om hvordan du velger riktig lenestol. Vi inviterer deg også til å sjekke ut vårt utvalg av lenestoler nedenfor og finne din nye favorittstol.