Kjøpsguiden for salongbord: hvordan velge det perfekte salongbordet

Når du designer en stue, er det flere fokuspunkter som trenger din oppmerksomhet. For eksempel en sofa som gir all komforten du trenger, en lenestol for dine avslappende øyeblikk og en flott TV-benk. Så er det fasjonable teppet som binder alt sammen. Et møbel som ofte blir oversett, er salongbordet. Så hvordan velger du det beste salongbordet?

Salongbordet ditt er møbelstykket som binder stuen sammen. Salongbordet ditt kombinerer perfekt stil med formålet. Det er der du legger kaffen, favorittboken, TV-fjernkontrollen og telefonen din, og det kan til og med gi komforten til en middag foran TVen.

Trenger du et nytt salongbord? Da anbefaler vi å gå gjennom guiden vår om hvordan du kjøper et salongbord. Les alt du trenger å vite om å ta det perfekte valget!

 

Forsikre deg om at du velger de riktige målene

Hvert møbelkjøp begynner med mål. Siden salongbord er den andre halvdelen av sofaen eller lenestolene, må målene deres stemme overens. Vanligvis må et salongbord ha samme høyde som sofaen, eller opptil 5 cm lavere enn setet. Høyere sofaer trenger høyere salongbord, spesielt når du har et rikt sosialt liv. Dette oppsettet gir mer komfort for å plassere drinker på salongbordet.

Når du tenker på hvilken størrelse salongbord du bør velge, er høyden ikke den eneste dimensjonen du bør vurdere. Som nevnt tidligere må salongbordet ditt matche sofaen din, spesielt i lengde. Avhengig av størrelsen på sofaen, bør bordet være to tredjedeler av lengden. På denne måten sørger du for en praktisk bruk av salongbordet, fra alle sider av sofaen.

Vær oppmerksom på å gi nok plass rundt den. Standarddimensjonen som gir behagelig sirkulasjonsrom krever 30 til 45 cm mellom sofaen og bordet. Samtidig, hvis du har en TV-benk som står ved siden av salongbordet, må du vurdere en avstand på 60 til 76 cm mellom disse to. Denne plasseringen skaper nok plass til god sirkulasjon og gjør stueområdet luftig, men også kompakt.

Å måle møbeloppsettet du allerede har, er superviktig for å få det ideelle salongbordet. Like viktig er formen på bordet siden forskjellige former ser ut og føles forskjellig.

 

Hva er den perfekte salongbordformen for deg?

Dette avhenger helt av hvordan resten av rommet ditt ser ut. For eksempel, hvis du har barn, anbefales det å velge runde eller ovale salongbord. De er barnevennlige, men ser også fantastisk ut mens de skaper en slags hygge som rektangulære bord ikke kan. Runde og firkantede bord passer utrolig i et mindre rom, noe som gir illusjonen om mer dybde.

I stedet, hvis du leter etter et salongbord som passer til en stue, kan du leke med alle de forskjellige fasongene og stilene. Rektangulære og ovale salongbord er det riktige valget for større rom og oppsett. Legg til et stort rektangulært bord foran den imponerende sofaen din, eller skaff deg med et sett med 2 eller 3 bord for mer visuell innvirkning. 

Materiale og stil

Det store utvalget av salongbord kan bli forvirrende når du prøver å finne det perfekte. Tre er fortsatt et av de mest populære valgene på salongbord, siden det er et tidløst materiale. Det er mange detaljer som gjør kjøpet unikt. Velg klassisk mahogni for et mer tradisjonelt interiør, eller velg et salongbord i mango eller teak for et bohemsk utseende. Når du liker trehåndverk, velger du vintage gjenstander eller bord laget av gjenvunnet tre.

Hvis du går etter et moderne interiør eller et industrielt inspirert, er det mange alternativer. Det er glass, metall, glassfiber eller marmor. Disse materialene ser flotte ut på salongbord og gir mulighet for kreative oppsett. Men husk at salongbord i glass eller metall med skarpe hjørner er mindre trygge når barn leker. Hvis du har kjæledyr, se etter et bord med en overflate som er lett å rengjøre.

Deretter er det lær, fløyel, og til og med silke. Ja, du kan ha et salongbord i fløyel, da disse dyrebare stoffene kan gjøre et vanlig bord til fokuspunktet i stuen din. Avhengig av design, passer slike bord til forskjellige stiler, fra retro og bohemsk, til moderne (for lær). Som et pluss kan de bringe den eklektiske stemningen til rommet ditt, noe som er veldig populært i disse dager.

For å bestemme deg for riktig farge på salongbordet ditt, ta en titt på din eksisterende innredning. Du kan eksperimentere med forskjellige nyanser for å understreke fordelene med rommet. Salongbord i glass og marmor er en kjempesuksess i mørkere rom eller i et skandinavisk interiør. Naturlige nyanser fungerer i alle mulige kombinasjoner, mens mørke nyanser matcher en klassisk eller retrostil.

 

Funksjonaliteten til salongbordet ditt

Husk at det perfekte salongbordet ikke bare er nydelig, men også praktisk. Prøv for eksempel en med et innebygd lagringsalternativ. Noen har hyller og skuffer, praktiske for oppbevaring av fjernkontroller og andre ting du vil holde i nærheten mens du er i sittegruppen. Andre salongbord har hjul, slik at du enkelt kan flytte dem rundt. Nå som du vet hvordan du velger det perfekte salongbordet, kan du oppdage toppvalgene nedenfor.