Nyttige ideer for hvordan du velger en TV-benker

Den friske lukten av popcorn kunngjør en morsom filmkveld! Klar til å nyte litt kvalitetstid med ditt favoritt TV-show? TV-en er et fokuspunkt i stuen, så det er derfor at det er viktig å vite hvordan du velger en TV-benk.

Start med å vurdere TV-størrelsen din for å se hvilken benk som er mer passende. Prøv deretter å visualisere hvordan TV-benken passer til rommet ditt. Finn alternativer som passer for størrelsen på rommet, for å oppnå en balansert innredning. Ikke overse designinnstillingene dine - tenk på hvilken farge TV-benken din skal ha. For riktig blanding av stiler, vær oppmerksom på hvilket materiale TV-benken din skal være.

Med så mange tilgjengelige alternativer er det ikke lett å vite hvordan du velger riktig TV-benk. Men det trenger ikke være vanskelig heller. Guiden vår er her for å hjelpe; sjekk tipsene våre for å kjøpe den perfekte TV-benken for ditt hjem.

 

Hvor stor er TV-en din? - Korrekt størrelse matcher 

Du lurer kanskje på hvilken størrelse TV-benk du trenger. Dette er utgangspunktet ditt før du kjøper en. Hvis du ønsker å kjøpe et stativ til TVen du allerede eier, må du måle den først. Vær oppmerksom på at benken må være større enn TV-en. Dette sikrer stabilitet og en estetisk balanse. 

Mange spør om det er ok at TV-en er bredere enn benken. Svaret er nei, sørg for at benken er større, for å beskytte TV-en mot å velte. Vær også oppmerksom på hylledybden, da den må gi nok plass til TVen din og ekstrautstyr. Foruten sikkerhet, er mer lagringsplass en annen fordel et større stativ tilbyr. Legg til noen dekorasjoner, et ofte brukt triks for å integrere teknologi i koselig interiørdesign.

Husk å vurdere en komfortabel synshøyde. Hvis du spør hvor høy en TV-benk skal være, er svaret klart. Du må plassere skjermen i øyehøyde når du sitter. Midt på skjermen skal nå synnivået. Standard TV-høyde er rundt 106 cm, men det avhenger av sitteplasser. Hvis det er behov for mer fleksibilitet, bør du vurdere en justerbar TV-veggbrakett. 

Spesielt tips: Fordoble skjermstørrelsen for å finne riktig visningsavstand. For eksempel bør en 50” (110 cm) TV-skjerm plasseres i minst 220 cm avstand fra sofaen din.

Hvordan velger jeg riktig type TV-benk? 

Alle detaljer ovenfor hjelper deg med å skape et komfortabelt TV-område, for uendelige filmmaratoner. En ting å huske på er viktigheten av et balansert interiør. Se deg rundt for å se hvilken type TV-stativ som passer din stil. Heldigvis har du mange typer TV-benk å velge mellom:

  • TV-konsoll
  • Design med åpne hyller
  • Stativ med hyller
  • TV-benk med skap
  • Flytende og veggmonterte enheter
  • Underholdningssentre

En TV-konsoll er et enestående møbel med lukkede hyller. Den kommer vanligvis i en rektangulær form og gir god lagringsplass. Hvis du vil ha en minimalistisk stil, velger du design med åpne hyller. Rammen støtter flere åpne hyller for et rent utseende, og en montert TV-brakett. Dette er et flott alternativ for små rom, for å skape et luftig design.

Et større møbel, stativ med hyller gir god lagringsplass takket være skapene og hyllene plassert rundt TVen. En TV-benk med skap er et vintageinspirert stykke som passer godt med det bøhmiske interiøret. Den største fordelen er muligheten for å skjule TV-en når den ikke brukes.

Siden størrelsen på rommet ditt er så viktig, er det to fantastiske alternativer for alle behov. En mindre plass kan dra nytte av en flytende eller veggmontert enhet. Flytende design er superpopulært i disse dager, og tilbyr en åpen gulvplass for et rent utseende. Det svingbare TV-stativet krever enda mindre plass og gjør at TV-en kan vinkles slik du vil.

Likevel, hvis du har et større rom til disposisjon, kan et underholdningssenter være det riktige valget. Dette er et massivt møbelstykke med en rik konstruksjon. Det har lukkede skap, åpne hyller, skuffer osv. Utfyll det med bøker, planter og annet tilbehør for et fancy utseende.

De vanligste materialene som brukes til TV-benker er tre og metall. Bli kreativ, men sørg for at den passer til resten av rommet ditt. Tre er mer passende for en varm tradisjonell stil, mens metall fungerer best i moderne design. Tenk på sikkerhet og kjøp et solid stativ som vil holde TV-ens vekt.

 

Aspekter å vurdere 

TV-en din kan fungere som et fokuspunkt, men ikke være det viktigste. I dette tilfellet må du holde øye med rominnredningen. Når du har en peis, kan det være vanskelig å finne plass til TV. For å forstå hvordan du ordner møbler med peis og TV, har du noen alternativer. Plasser TV-en over peisen ved hjelp av en veggmontert enhet. Hvis romstørrelsen tillater det, kan du også plassere TV-en på den motsatte veggen, på en TV-konsoll eller en TV-benk med skap.

Husk å inkludere et kabelsystem i TV-oppsettet ditt. Velg en TV-benkr som skjuler kabler for estetisk formål. Videre kan et stativ med lagringsalternativer sentralisere annen elektronikk som må plasseres ved siden av TVen. 

Bruk litt tid på å finne den beste TV-benken for ditt hjem. Følg retningslinjene våre og foreta et kjøp som passer din stil og dine behov.