Hvordan velge en skjenk? Tips for å finne den perfekte skjenken

Er du nesten ferdig med å dekorere hjemmet ditt, men har lyst på noen trendy lagringsløsninger? Det er flere alternativer å velge mellom når du leter etter et praktisk møbel til spisestuen, kjøkkenet eller gangen.

Det er greit hvis du ikke vet forskjellen mellom en konsoll og en skjenk. Vår kjøpsguide om hvordan du velger en skjenk er her for å hjelpe.

I dag bruker vi flere begreper for å beskrive lignende møbler som skjenk og kommode. Det du leter etter er et møbel med oppbevaring for å utfylle rommet ditt. For å vite hvordan du velger en kommode, må du starte med å identifisere dine behov:

  • Rommet du vil plassere den i
  • Dens formål
  • Stilen
  • Den beste størrelsen, materialet og fargen som passer til resten av innredningen

 

Hvilken skjenk er den rette for meg?

Prosessen med å velge en skjenk burde ikke være vanskelig. Det er viktig å forstå forskjellen mellom disse allsidige møbler. Kommoder brukes vanligvis på soverommet, som en oppbevaringsløsning med skuffer. Skjenker kan oppfylle den samme rollen, men de fungerer best i mindre områder som en smal gang. Uansett hva du velger, dra nytte av det øvre rommet til dekorative formål.

Credenzaer minner oss om en mer romantisk stemning. Den brukes ofte på hjemmekontor. Bufféer er større og bedre for kjøkkenet eller spisestuen, mens konsoller erstatter en TV-benk. Med dette i tankene, la oss utforske noen av mulighetene.

Tips for å velge en perfekt skjenk

Uansett hvilket begrep du foretrekker, må vi først se på dimensjoner når vi lurer på hvordan du velger en skjenk. Bestem deg for formålet og rommet der du vil plassere den. Vurder deretter oppsettet på rommet og resten av møblene. Hvis du trenger den til spisestuen, må du ta hensyn til størrelsen på spisestuesettet. Husk å plassere den minst 60 cm fra andre møbler, slik at dørene og skuffene kan åpnes.

Men hva er en god høyde for en skjenk? Skjenkene har normalt ingen eller bare korte ben for å gi mer lagringsplass. Når det gjelder høyden, er en skjenk ofte rundt 70 til 90 cm høy. Dette er et viktig aspekt, siden denne høyden gir et perfekt oppsett for servering av mat på din neste bufféfest. Skjenken er ideell for oppbevaring av kjøkkenutstyr, og skal matche høyden på spisebordet for en balansert innredning.

Siden det er et uendelig utvalg av skjenker på markedet, bør du også vurdere lengden. For sjenerøse ganger eller spisestuer kan du velge en med tre rom på rad, for eksempel å nå 145 cm. Et mindre soverom har lett plass til en 60 cm lang skjenk med doble skuffer.

 

Materialet, fargen og stilen til din ideelle skjenk

Skjenken er et så utrolig møbel som finnes i uendelige former, farger og stil. Skjenken kan tilpasses ethvert rom, og kan brukes til å oppbevare barnelekene, skjule elektronikk eller som en skjerm for bøker og blader. Den enorme allsidigheten er også representert gjennom et bredt utvalg av stiler.

Noen få tips om hvordan du velger riktig buffé eller skjenk! Begynn med å ta hensyn til dine preferanser. Vi anbefaler skjenker med dører for å skjule servise i spisestuen, og med glassdører for et tradisjonelt kjøkken. Skuffer er alltid et pluss, mens skjenker med hyller kan forbedre estetikken i rommet ditt.

Noen spør om de kan sette en kommode i stuen. Svaret er ja, bruk den som en TV-konsoll, integrer den i underholdningsområdet eller gjør den om til en minibar. Følg kreativiteten din og nyt det dekorative formålet med kommoden din.

Husk materialene! Velg en stor trebuffé som passer til ditt tradisjonelle kjøkken. Se etter rene linjer og en blanding av tre og metall eller glass for din minimalistiske spisestue. Skjenker av resirkulert tre er perfekte for enhver stil, og gir holdbarhet og en tidløs stemning. Credenzaer med vintage-utseende vil bli midtpunktet i ethvert rom, spesielt når de kombineres med en bohemsk innredning.

Hvis du ikke har et fargevalg i tankene, anbefaler vi en leken tilnærming. Velg en malt skjenk i kontrastfarger, for å gjøre dette sjarmerende stykket virkelig poppe. For en mer romantisk stemning er pastellfarger alltid det riktige valget. En mørk skjenk er så dristig, mens en hvit skjenk er et så elegant tillegg til soverommet ditt.

Med så mange alternativer kan det være vanskelig å velge en skjenk. Men det er et så morsomt stykke møbel å leke med. Husk at det må være solid og holdbart, men også fasjonabelt. Følg guiden vår og se våre favorittvalg nedenfor for å finne den perfekte skjenken.