Slik velger du en seng - den ultimate guiden for kjøp av senger

Å velge den riktige sengen er viktig hvis du ikke vil ha søvnløse netter. Siden du tilbringer en tredjedel av livet ditt i sengen, må du sørge for høye soveforhold. For å gjøre det er det flere aspekter å være oppmerksom på.

Før du foretar et så viktig kjøp, er litt forskning nødvendig. Forstå dine behov når det gjelder størrelse, sovemønster og stilpreferanser. Kvaliteten på søvnen din påvirkes av sengebunnen. En passende seng vil også gjøre soverommet ditt mer praktisk. 

For å oppnå en harmonisk soveromsinnredning, lær hvordan du velger fargen på rammen for å matche stilen din. Det samme gjelder sengematerialer; alle de tilgjengelige alternativene vil gjøre jakten etter sengen din veldig morsom! Hvis du ikke vet hvor du skal begynne, så er guiden vår om hvordan du velger riktig seng akkurat det du trenger!

 

Hvordan velge riktig sengestørrelse

King eller queen? Når du snakker om sengestørrelser, bør du vurdere å skjemme bort deg selv. Mer rom betyr mer komfort, noe som gir bedre søvn. Tenk på dimensjonene på soverommet ditt, for å være sikker på at sengen du ønsker passer til rommet ditt.

For å forstå hvordan du velger riktig sengestørrelse, begynn med å måle soverommet ditt. La det være nok plass rundt det, for større funksjonalitet. Ikke glem ekstra tilbehør som tar opp plass, som hodegavler. Hvis du har et lite soverom, unngå store senger - det vil se overfylt ut, så velg sovesofaer eller senger i mindre størrelse i stedet.

Gå til en luksuriøs størrelse i et romslig soverom. Selv om du ikke deler sengen din, anbefaler vi fortsatt en dobbeltseng. På denne måten sørger du for mer plass for en hvilende søvn.

Å velge madrass i riktig størrelse er det neste aspektet på listen vår. Madrassens riktige størrelse er basert på sengens innvendige rammestørrelse - vanligvis 2 cm mindre. Så sørg for at dimensjonene samsvarer, og forvent små forskjeller før du kjøper. Videre må den nye madrassen tilby god støtte for ryggen.

Tenk på søvnbehovet ditt - og partnerens behov. Prøv forskjellige typer madrasser og finn den som passer for deg. Noen er bedre for personer med lett søvn, designet for å redusere bevegelse. Andre tilbyr fordeler for forskjellige soveposisjoner.

 

Den beste typen sengeramme for deg

Dagens tilbud til sengebunner er rikt, noe som kan gjøre det å kjøpe en sengebunn litt overveldende. Når du lurer på hva som er den beste typen sengeramme, sjekk ut de mest populære:

  • Divanbunner
  • Sengerammer
  • Justerbare sengerammer
  • Køyesenger

Divanbunner er de mest populære valgene. Noen av dem har et ikke-fjærede toppanel for en fastere følelse. En mer avansert er divan med fjærede kant, noe som sikrer mindre bevegelse og større holdbarhet på madrassen. Divanbunnen blir sett på som en av de beste typene sengeramme, også på grunn av alternativet for lagring under sengen. Den er ideell for oppbevaring av sengetøy, og skuffer kan tilpasses etter ønske.

Sengerammer kommer vanligvis med en lamellbunn. Dette kan festes på en stige av lameller, med en støttende sentralbjelke. Det myke treet gir mer fleksibilitet, så det føles mindre fast enn en divan. For å vite hva du bør se etter når du kjøper en sengebunn, må du forstå hva slags spenning ryggen din trenger. De fleste av lamellbunnene har buede lameller som gir en middels fast søvn.

Justerbare senger har vist en økning i popularitet på grunn av deres fantastiske funksjonalitet. Bruk den til å lese i sengen, se på TV eller for medisinske formål. De justerende lamellene fungerer i seksjoner - for nakke, hode eller føtter. Husk at madrasser er spesielt laget for å passe, så kjøp dem sammen.

Køyesenger er flotte når du tenker på hvordan du skal velge en sengeramme for barna dine. De er praktiske, plasseffektive og supergøye!

Mest stilfulle sengerammer

Etter å ha sørget for at du får den beste søvnen din sengeramme kan tilby, her kommer den morsomme delen! Å velge sengen som passer til interiørdesignet gir deg flere muligheter. Du bør vurdere hvilke sengerammer som er i mote, men velge en tidløs ramme.

Metalsenger gir en romantisk stemning på soverommet ditt, og de vil aldri gå av moten. For en mer tradisjonell tilnærming, velg en seng med buet ramme. Med en sengegavl høyere enn fotbrettet, er disse sengene for det meste laget av tre og har dekorativ finish.

Plattformsenger er lave og følger enkle linjer. Hvis du ønsker å skape en moderne og minimalistisk soveromsinnredning, er dette det riktige valget for deg.

Elskende i bøhmisk stil kan velge en seng med baldakin, laget av tre eller metall. Disse sengene har fire stolper som kan brukes med favorittstoffene dine, for et boho-drømmende utseende. Husk å velge en i henhold til størrelsen på soveromet, for å unngå en overfylt følelse.

Polstrede senger er de beste når du velger en mer luksuriøs soveromstil. Dekket med stoff - lær, fløyel eller tweed – er den polstrede sengen sofistikert og gir et vintage preg til soverommet.

Denne guiden om hvordan du velger en seng kan hjelpe deg med å få kvalitetssøvn du trenger. Siden sengen er det viktigste møbelstykket du kan eie, er det nødvendig å investere tid og krefter i å kjøpe en som passer perfekt. Vår anbefaling er å også ha det gøy - bli kreativ med forskjellige materialer og stiler, for et perfekt oppsett på soverommet.