Gode tips for å velge den perfekte spisestuen

Vi har alle en travel livsstil, og det er ikke enkelt å finne tid til å komme sammen. Likevel er det en tidløs tradisjon å dele måltider med dine kjære. Dette gjør spisestuen til et sted for sammenkomster og hyggelige samtaler. For å få en koselig og innbydende middagsatmosfære, trenger du å vite hvordan du skal velge en spisestue.

Hvis du leter etter den beste spisestuen, må du undersøke litt først. Vurder behovene dine, og start med antall personer du vil imøtekomme. For middager for flere personer, finn løsninger for ekstra sitteplasser, som klappstoler. Eller velg en spisebenk, som et fancy og rimelig alternativ.

Tenk på stilpreferansene dine, og finn en spisetue som passer godt inn i din drømmespisestue. Det er så mange tilgjengelige alternativer, som varierer fra forskjellige stiler, former og materialer. I veiledningen vår finner du alt du trenger å vite om å velge riktig spisestue.

 

Ting du bør tenke på når du leter etter en spisestue

Et spisestuesett består av to store stykker møbler - bord og utfyllende stoler. Den riktige spisestuen må oppfylle noen svært viktige behov. Siden du har mange beslutninger å ta, vil våre tips komme til nytte.

 

Slik velger du riktig størrelse for spisestuen din

Den første delen av denne prosessen begynner med målingene. Når du har lengden og bredden på rommet, må du huske å la det være minst 100 cm plass rundt spisestuesettet. Denne viktige detaljen vil sikre nok plass rundt møbelsettet. Standarden er rundt 100 cm plass bak stolene, for å sikre praktisk og bekvemmelig bruk.

Oppsettet som følger disse retningslinjene for størrelse, gjør at rommet ditt kan puste uten å føles overfylt. Videre, når du har et større rom til disposisjon, vil samme størrelsesregler gjøre spisestuen til et fokuspunkt.

Den andre detaljen du bør ta i betraktning før du velger den perfekte stilen på spisestuen, er antall personer du vil romme. Hvis du liker sosiale sammenkomster og ofte arrangerer middagsfester, må du huske dette før kjøpet. Likevel, hvis du heller vil slappe av med vennene dine, velg det grunnleggende spisestuesettet. Lag en komfortabel spiseplass for din daglige bruk, og ekstra stoler for å dekke spesielle anledninger.

Gode ideer for å finne den beste formen på spisebordet

Husk det spesifikke antallet mennesker, og la oss finne ditt drømmespisebord! Et komfortabelt oppsett krever minst 60 cm lengde og 30 cm bredde. Basert på denne regelen fungerer noen bordformer bedre enn andre.

Runde bord, akkurat som firkantede bord, representerer det perfekte alternativet for små rom. De gir koselig rom og like avstand for alle som sitter. Som et pluss passer de til alle slags interiørstiler og er gode for sosial interaksjon. La oss huske at de er superelegante også! Vi anbefaler sokkelbunn for mer benplass og et luftig utseende.

Hvis rommet ditt gir god plass til spisestuen din, kan du se på ovale og rektangulære bord. De er dristige, ser imponerende ut og har plass til mange av vennene dine. En viktig fordel disse bordene tilbyr kommer fra hvor du plasserer dem. Del kjøkkenet ditt fra stuen eller lag et fokuspunkt ved siden av et stort vindu. Disse bordene kan gi mer plass til ekstra stoler hvis du velger tynne ben.

 

Ikke overse viktigheten av noen gode stoler

Når du velger de riktige stolene til spisestuen din, har du flere alternativer: svingbare, polstrede eller stasjonære stoler, krakker og spisebenker. For å sikre at du har rikelig med knerom, må du alltid holde 30 cm fra bordplaten til stolsetet.

Basert på den valgte bordformen, tenk på stolene som passer best. Mindre bord kan passe godt ved siden av fire stasjonære stoler eller krakker. Siden antall stoler er begrenset, kan du mikse og matche dem. Ulike materialer eller stiler på stoler hjelper til med å legge til tekstur i designstilen din. 

Rektangulære eller ovale bord har plass til flere stoler - opptil 10 stykker. Lek med stoldesignet, og prøv elegante sitteplasser, som f.eks. polstrede. Men de passer også perfekt sammen med spisebenker for en moderne tilnærming. Nyt fordelene med en spisebenk - fra et stilig utseende til de ekstra sitteplassene de tilbyr.

 

Den perfekte spisestuestilen for ditt hjem

Å velge den perfekte spisestuen handler om personlige preferanser. Hvis du er ute etter en mer tradisjonell stil, anbefaler vi stykker i massivt tre. De er elegante og solide, spesielt i mørkere nyanser. Legg litt romantikk med stoffer som jacquard eller brokade for stolenes polstring.

Moderne interiørdesign krever enkle og rene linjer med flott finish. Når det gjelder materialer, velg bordplater i marmor eller glass, eller invester i metallbunn for både stolene og bordet.

Hvis du foretrekker et mer eklektisk utseende, la spiseplassen bli også din lekeplass. Eksperimenter med livlige farger eller bruk spisestuesett i rotting og plast. En annen måte er å velge et trebord og legge til unike vintageinspirerte stoler for mer sjarm.

Selv om det tar litt tid, er det lett å forstå hvordan du velger den riktige spisestuen. Vurder vår enkle retningslinje og utforsk dine behov. Lek med dine favorittstiler og materialer, og vær oppmerksom på de nødvendige målingene. Prøv å visualisere din drømmespiseplass og begynn å sette den sammen.