artificial Christmas tree

Julegavekjøpsguide med en vri – håndlagde gaver

Er det gjør-det-selv (GDS) julegaver på listen din? Du tror kanskje du er for opptatt, ikke vet hvordan du lager GDS-julegaver, eller at de ikke er like tiltalende som gaver kjøpt i butikken. Tankene dine er i ferd med å endre seg med denne superinformative - og morsomme - gavekjøpsguiden!

La oss snakke om tidsstyring. Folk tror at det tar mye tid å lage håndlagde julegaver. Faktisk er det mange ideer du kan bruke med liten eller ingen innsats og på kort tid. I punktene som følger vil vi gi deg noen gode eksempler.

I tillegg til tid, det å tenke på at du trenger mange forskjellige typer utstyr for å lage håndlagde julegaver kan være en grunn til ikke å prøve i det hele. Sannheten er at du har nok av alt nødvendig utstyr rundt i huset. Det samme gjelder verktøyene du trenger for å lage GDS-gaver.

Hva er en god håndlagd julegave? Den følelsesmessige verdien knyttet til det. Dette er den perfekte måten å vise de spesielle menneskene i livet ditt hvor mye du elsker dem. Mer enn noe annet vil de verdsette tiden og tankene du legger i gaven og minnet dette skaper.

Nevnte vi hvor kostnadseffektive håndlagde julegaver kan være? Tenk deg: Du bruker litt tid på å lage noe kreativt med ting du allerede har hjemme. Så gir du denne hjemmelagde gaven som et uttrykk for din kjærlighet til noen spesiell. Finnes det noe bedre enn det?

 

Slik forbereder du deg på å lage unike julegaver

Personlige julegaver er perfekte for å vise menneskene i livet ditt hvor mye du bryr deg. Vi oppfordrer deg til å se det som en morsom og kreativ aktivitet, så stol på oss, du vil like det! For ikke å nevne de terapeutiske fordelene ved å bruke fantasien til å lage noe for hånd som til slutt vil bringe noen så mye glede.

Vet du hvorfor håndlagde julegaver er de beste? Det er fordi hver av disse gavene ble laget spesielt for personen som mottar dem. Derfor er det første trinnet å tenke på hva som gjør den personen spesiell for deg. Husk hobbyene deres, interessene deres, et morsomt minne dere begge har, eller noe annet som vil gjøre dem glade.

Du trenger noen utstyr for å komme i gang, inkludert:

 • den gamle tråden og nålen, samt saks
 • lim og en limpistol
 • akrylmaling, fargeblyanter eller fargestifter
 • farget eller kreppapir
 • stoffstykker, som fløyel, eller tyll til bånd og slikt
 • glitter. Du vil aldri gjøre feil med glitter!

XL-tips: Bruk gamle klær på nytt for å få stoffene du trenger for å lage uvanlige julegaver! Resirkulering av papir, som gavepapir og gamle bøker du kan bruke, er en annen miljøvennlig praksis.

 

DIY Christmas gift box inspiration

DIY Christmas gift box inspiration

Legg til et håndlagd preg på julegavene dine

Det er utallige muligheter for hjemmelagde julegaver. Vi ønsker å gi deg noen søte og enkle håndlagde julegaveforslag som kan gjøre din familie og venner virkelig glade!

 • Lag en fotokollasj som håndlaget julegave. Få en stor ramme og skriv ut favoritt øyeblikkene dine med personen du vil overraske. Tilpass den med forskjellige stykker stoff eller jutegarn og legg til et morsomt papirbakgrunn. For et morsommere utseende, lim bildene sammen eller heng dem fra en lysstreng med fargerike klesklyper.
 • Synes du ikke at GDS-lysestaker lager søte julegaver? Alt du trenger er noen tomme krukker som du kan dekorere akkurat som du vil. Du kan male dem, lime ting på dem eller pynte dem med det skinnende glitteret vi nevnte tidligere. Husk å legge til noen fargerike stearinlys eller flammeløse lys - for mer sikkerhet.
 • Kan du strikke, hekle eller sy? Da kan du lage et håndlaget teppe, et sett med ullhansker, eller til og med et par tilpassede sokker som har et fint budskap sydd inn.
 • De beste GDS-julegavene er kanskje gaveesker. Vurder å dekorere en skoboks, og fyll den med små, men meningsfulle godsaker. Vi anbefaler å legge til et stearinlys, en flaske vin, en førsteklasses såpe eller hjemmelagde muffinser.

XL-tips: Husk alltid å skrive et kort eller en lapp til GDS-julegaven ved hånden. Dette er en så vakker måte å fortelle personen hvor mye du setter pris på dem. Å strekke seg ekstra for å skrive den ved hånden setter et virkelig intimt preg på gaven, noe som vil bli satt stor pris på. Selv med dårlig håndskrift.

 

Håndlagd juleeske i kartong

 • Trinn 1

  For å begynne med, klipp ut en firkant med papir i størrelsen du ønsker for gaveesken. Koble sammen de 4 hjørnene for å danne en X. Pass på at de er nøyaktig sentrert.

 • Trinn 2

  Brett hjørnene inn i midten av X. Sørg for at de møtes perfekt slik at esken din skal være helt symmetrisk.

 • Trinn 3

  Etter å ha åpnet sidene, brett de trekantede klaffene øverst og nederst innover. To av de første klaffene dine, de øverste og nederste trekantede klaffene, skal fortsette å vende mot midten.

 • Trinn 4

  Mens du åpner topp- og bunnklaffene, bringer du de to sideklaffene til midten. Brett deretter hvert stykke igjen mot midten slik at kantenes vertikale rette linjer møter de i midten.

 • Trinn 5

  Brett de øverste, mindre trekantene over sidetrekantene. Når de er brettet inn, brett de to sidetrekantene som fortsatt er ubrukte. De skal brettes helt til kuttet er nådd.

 •  

Rimelige julegaver til alle du er glad i

Hvis du virkelig ikke finner inspirasjonen til å lage GDS-julegaver, ikke bekymre deg! Du kan bruke hvilken som helst av ideene ovenfor for å pakke inn gaver kjøpte i butikken. De vil se fantastisk ut, samtidig som de viser omsorgen og innsatsen du legger i dem.

Vi har noen fantastiske gaveideer for både morsomme og rimelige julegaver. Noen av dem er til og med julegaver under $25, hvor kult er det?

Den enkle løsningen er å gi festlig pynt som f.eks. juletreskjørt. For å holde deg i den koselige stemningen som julen bringer, bør du kanskje sjekke ut våre komfortable tepper og puter. De er flotte for å dekorere sofaen, samtidig som de er praktiske. Hvis personen du gir gaven til er lidenskapelig opptatt av interiørdesign, kan en stilig vase, en hjemmeduft eller en dekorativ skål være den perfekte gaven.

XL-tips: Bland og match! Hvis du velger å kjøpe julegaver, kan du fortsatt inkludere noe håndlaget. Å bake kaker, som makroner, er en fantastisk idé. En annen ting du kan gjøre er å lage noen festlige dekorasjoner, noe som tar mindre enn 10 minutter. Du kan gå for tørket frukt og blomster bundet sammen med et fargerikt bånd som juletrepynt.