Kjøpeveiledning for spisebenk - tips for å finne den ideelle benken

Ønsker du å lage den perfekte spisestuen for å nyte den med dine nærmeste? Det er ikke en lett jobb å finne den ideelle sitteløsningen. Det er mange ting å tenke på - ditt romoppsett, størrelse, designpreferanser og mye mer. Men hva med en spisebenk?

Veiledningen vår er her for å hjelpe deg å oppdage hvordan du velger den perfekte spisebenken. En spisebenk er det riktige alternativet for en trendy spisestue. Med et stort comeback de siste årene er benker fantastiske! De er allsidige og romslige, har god plass og passer for enhver interiørstil.

Ikke desto mindre er det mange aspekter å være oppmerksom på før du kjøper. Se på sittebehovene dine og velg en for å imøtekomme familie og venner. For å sikre en balansert spisestuestil, viser vi deg hvordan du velger fargen på spisebenken din. Svart er tidløst, men utfyller det ditt bohemske utseende? Benker er praktiske og kule, og de må også være komfortable. Så det er også viktig å velge det riktige materialet på spisebenken, siden det er så mange alternativer som tre eller polstring. La oss finne den rette for deg!

 

Hvordan velger du den ideelle spisebenken

Før du går inn i detaljer, bør du vite hvorfor du vil elske den nye spisebenken din:

  • En benk hjelper deg med å spare penger – Få flere sitteplasser for mindre penger! Dette er en kostnadseffektiv løsning som kan erstatte 2 eller 3 stoler.
  • Upåklagelig allsidighet. Benker finnes i forskjellige typer og former, som lar deg bli kreativ mens du designer spisestuen din.
  • Spis i stil! Spisebenker er stilige og moderne, men er også en tidløs løsning!

Nå som du vet hvorfor du skal få en spisebenk, la oss se hvilken som er perfekt for deg. Å gjøre målinger er ditt utgangspunkt. Å kjøpe et forhåndsdefinert benkesett er den enkleste veien å gå. Du trenger bare å måle rommet ditt og sørge for å ha nok plass rundt den.

I tilfelle du vil kjøpe en benk til et eksisterende spisebord, vær oppmerksom på hvor lang spisebenken din skal være. Forsikre deg først om at benken er justert med kanten av bordet. Her har du muligheten til en ekstra lang spisebenk når bordlengden tillater det.

Ta hensyn til bordstativet - en sokkelbunn gir god plass, mens bordben gir mindre frihet. Hvis du vil putte benken under bordet, bør den være minst 10 cm kortere enn dimensjonen mellom bordbena.

Når du har begrenset plass, hjelper dimensjonene på spisebenken deg velge. Hvis oppsettet ditt krever plassering av benken mot en vegg, må du sørge for at rygghøyden passer til eksisterende ordninger. Dette inkluderer veggmonterte møbler, veggdekor eller vinduskarmer.

Husk å planlegge fremover! Vurder sittebehovene dine og velg den riktige lengden på benken. For å imøtekomme dine kjære på en komfortabel måte, bør du kjenne til den anbefalte setebredden for en voksen: 60 til 80 cm. 

Hvilken spisebenk som fungerer best for deg

Spisebordet ditt må passe perfekt til benken din, for å sikre den ideelle spiseplassen. For å forstå hvilken som er riktig for deg, se på noen av de tilgjengelige alternativene:

  • Gjemte benker
  • Benker i full lengde
  • Benker med og uten ryggstøtte
  • Spisebenker for hjørne

Du lurer på om en spisebenk skal passe under et bord. Avgjørelsen er din, basert på tilgjengelig plass og stilpreferanser. En gjemt spisebenk ser koselig ut og gir mer sitteplasser, mens den kan gjemmes når den ikke er i bruk. Vår anbefaling er å koble den sammen med et sokkelbord for mer benplass.

Vil du vite hvor mye et bord skal henge over en benk? Bordet skal overlappe benken med 10 til 12 cm. Denne regelen fungerer best med benker i full lengde, noe som gir god sittekomfort. En benk lengre enn bordet tillater ikke en tett plassering av tallerkener, mens den opptar standard benkedybde på 60 cm. 

En benk uten ryggstøtte vil alltid ta mindre plass og passe under bordet, for god plassoptimalisering. De gir inntrykk av en åpen plass og lyser opp spisestuen din. Når du søker mer komfort, er en benk med ryggstøtte noe for deg. Plasser den i en større spisestue og la den bli et midtpunkt i rommet.

Spisebenken for hjørne er den koselige løsningen for hjemmet. Match den med noen fancy lenestoler, avhengig av tilgjengeligheten din. Vi anbefaler å bruke sokkelbord eller ovale bord.

 

Den stilige spisebenken du fortjener

Estetikk i spisestuen din er noe å huske på før du kjøper en benk. Det brede spekteret av materialer skaper muligheten til å oppnå en flott stil. Når du kjøper en spisebenk med ryggstøtte, se på stilige finisher. Stoffbelegg er det komfortable valget, mens fløyel eller kunstig skinn kan oppgradere utseendet på spisestuen din og gjøre den mer fancy.

For en mer tilnærmet stil, velg tre- eller rottingbenker og legg til noen fargerike puter. Når det gjelder farge, kan du prøve nyanser som skiller seg ut. Vurder hele oppsettet når du bestemmer deg for et fargevalg. Hvis du liker en minimalistisk innredning, vil en svart benk ved siden av nøytrale nyanser være et blikkfang på rommet. For en varmere stil, velg jordfarger med varmere nyanser.

Å inkludere en spisebenk inn i spisestuen din kan være en av de beste beslutningene. De er allsidige og praktiske, og hjelper til med å spare plass, og de ser fantastisk ut. Analyser dine behov og tilgjengelig plass, og følg tipsene våre om hvordan du får den ideelle spisebenken.