Guide for kjøp av barkrakker - nyttige tips

I løpet av de siste årene var vi vitne til et stort comeback av kjøkkenbaren. Det kan ha form av en øy, disk eller en skikkelig bar. Populariteten ble oppmuntret av hvor mye en hjemmebar passer til vår nåværende livsstil. Det er et sted med stor allsidighet, uavhengig av situasjonen. Kos deg med en rask frokost, jobb hjemmefra, eller hjelp barna med leksene.

Men hvordan velger du en barkrakk til kjøkkenet ditt? De perfekte barstolene må være komfortable, matche din interiørstil og være barnevennlige. Takket være utformingen blir barstolene midtpunktet i spisestuen. Fortsett å lese vår guide om hvordan du velger de riktige barstolene og finn den perfekte løsningen for ditt hjem.

 

Hvordan velge de riktige målene for barkrakken din

I motsetning til spisestoler og bord som kommer i standardmål, har barkrakker og benker forskjellige høyder og størrelser. Så for å gjøre det beste valget, start med riktige mål. For å forstå hvilken høyde barkrakker bør være på, må vi ta en titt på de mest populære barstolene:

  • Barkrakker – med en vanlig høyde på 60 til 66 cm
  • Barstoler – etter standard barmål på 71 til 83 cm
  • Ekstra høye barkrakker – superhøye stoler som når en høyde på 86 til 101 cm.

Barstoler har forskjellige høyder, noe som definitivt vil påvirke sittekomforten. Derfor måler du baren, disken eller øya på forhånd. En benkestol har riktig funksjonalitet når den er matchet med en benk som er 90 cm høy. Hvis du vil ha den autentiske baropplevelsen hjemme, kan du velge barstoler og matche dem med en barøy som har en høyde på 104 til 110 cm. Du kan også velge superhøye barstoler for den imponerende disken din som måler opptil 111-119 cm.

Vurder måten du planlegger å bruke hjemmebaren din for å vite hvor høye barkrakker skal være for din diskhøyde. Den enkleste regelen å huske på når du velger riktig høyde for barkrakken din, er å holde den gjennomsnittlige avstanden på 25-30 cm fra stolsetet til bunnen på benken.

 

Hvilken stil på barstoler som passer ditt hjem?

Barstoler er tilgjengelige i et rikt utvalg. La oss snakke om komforten. Avhengig av hvilken type stol du velger, får du en annen type sittekomfort.

Barkrakker uten ryggstøtte er ideelle for mindre rom, siden du enkelt kan stikke dem under benken. Selv om det er et av de mest populære valgene, kan krakken uten ryggstøtte være litt ukomfortabel når du sitter i lengre perioder.

Svingbare krakker er et flott alternativ til tunge barstoler, noe som gir en veldig praktisk funksjonalitet. I tillegg vil svingbare barkrakker definitivt beskytte gulvene dine mot konstant bevegelse som med vanlige krakker.

For å legge til et snev av stil og komfort, velg barstoler med armlener. Disse er perfekte for en lang lunsj, spesielt når du har barn. Ta det et skritt videre og velg polstrede barstoler, hvis eleganse er det du leter etter. 

Detaljer som betyr noe når du leter etter de perfekte barstolene

Å velge riktig høyde på dine nye barstoler er veldig viktig, men et annet aspekt å ta i betraktning er antall stoler du trenger. For å vite hvor mange barstoler du trenger, tenk på antall personer du vil imøtekomme.

Ta en titt på disken eller bar øya. Lengden vil avgjøre hvor mange barstoler du kan få plass til. For at en voksen skal sitte komfortabelt ved siden av andre, må du gi god plass rundt stolen. Vurder å ha 66 til 76 cm mellom midten av en stol og midten av den som er plassert ved siden av den.

 

Materialer

Etter å ha bestemt deg for typen stol, er det på tide å velge et materiale. Avhengig av hvilken stil du foretrekker, kan noen materialer passe bedre enn andre. Metallkrakker er supermoderne og fungerer magisk i en industriell eller moderne stil. Barstolene i tre er varmere og lettere å style, og de passer til enhver innredning. Stoler i rotting og kurvstrå er også et utmerket valg. De er lette og praktiske, og vil gi et snev av bohemsk stemning i spisestuen din.

 

Stil og farge

Skulle barkrakken din matche spisestolene dine, tror du? Det er ingen regel, og stilpreferansen din er det eneste som betyr noe. Bland og match for å få et kreativt utseende som du vil glede deg over hver dag. Bare husk at barkrakken din og spisestolene skal ha noen detaljer til felles.

Det samme gjelder fargen på barstolene. Avhengig av polstringen, kan du bli kreativ og jobbe med kunstlær eller forskjellige stoffer, i farger som matcher ditt eksisterende interiørutseende. Lys opp ditt rom med nøytrale farger når du har allerede brukt sterkere nyanser for resten av kjøkkenet. Du kan skape et visuelt stimulerende utseende ved å kombinere krakker i tre eller rotting med noen fargerike stoler.

Med alt dette i bakhodet, er du bare ett klikk unna å finne de perfekte barstolene. For mer inspirasjon, ta en titt på våre favoritt barstoler nedenfor.