artificial Christmas tree

Kjøpsguiden for kunstig juletre

Julen er rett rundt hjørnet, noe som betyr at det er på tide å dekorere hjemmet ditt for høytiden! Siden julen dreier seg om juletreet, er det verdt tiden å undersøke litt før du kjøper det.

Juletreet er forbundet med gleden ved å pynte det. Det er derfor det er så viktig å skaffe deg det rette treet – det hjelper deg å komme i julestemning! For å gjøre det enda mer spesielt, oppfordrer vi deg til å sette et personlig preg på din festlige innredning. Selvfølgelig kan du ha et lite hobby-prosjekt (DIY - Do It Yourself), f.eks. å lage håndlagde dekorasjoner til treet ditt. Men hvis du vil ha et virkelig unikt juletre, har du også mange GDS-alternativer. I tillegg til kreativiteten din trenger du bare noen få håndverksmaterialer og verktøy.

Hvilken foretrekker du, et ekte eller et kunstig juletre? Hvis du vil bruke treet i mange år framover og ikke bekymre deg for å rydde opp nåler, gå for et kunstig juletre. Den beste tiden å kjøpe et kunstig juletre er nå. Ta deg tid til å bestemme deg for riktig form, høyde og stil. Vi har satt sammen denne juletrekjøpsguiden for å hjelpe deg å ta det beste valget.

 

Finn det perfekte plassbesparende kunstige juletreet eller lag ditt eget juletre

Å velge riktig kunstig juletre er ikke en lett jobb. Du vil at det skal være imponerende, men også passe til størrelsen på rommet ditt. Juletreformen er også relevant, siden den endrer måten pynten din ser ut på. Heldigvis hjelper vår størrelsesguide for juletre deg å finne det beste treet.

De fleste plasserer juletreet i stua. I dette tilfellet påvirker utformingen av rommet og den eksisterende innredningen størrelsen og høyden på det perfekte treet. Deretter vil vi diskutere høyden, så vel som formen på juletreet.

Du kan velge et kortere juletre, 120 cm i høyde, eller gå for et som er opptil 240 cm. Når det er for kort, vil det se for liten ut i en stor stue. Et tre på 240 cm kan bare se bra ut i et rom med høyt tak. Vær oppmerksom på størrelsen som passer perfekt til rommet ditt.

Det er forskjellige former du kan velge mellom når det kommer til et kunstig juletre: 

 • Blyantformet juletre - velg dette når du vil spare gulvplass.
 • Slankt juletre – ser flott ut i mindre rom når det er dekorert med små tilbehør, for en minimalistisk innredning.
 • Fullt juletre – en god idé for alle typer interiør.
 • Opp-ned juletre – ditt valg hvis du vil gi innredningen et unikt preg! 

types of artificial Christmas trees

Kan jeg lage mitt eget juletre?

Du kan, og vi oppfordrer deg til det! GDS-juletrær er supertrendy alternativer til vanlige juletrær. Det beste med å lage et DIY-juletre er at det ikke er noen grenser. Med hvilke som helst materialer og utstyr du har tilgjengelig, kan du bruke fantasien til å bygge det mest unike og interessante juletreet.

 

GDS-juletre – lag ditt eget 

Å lage ditt eget juletre kan være en supermorsom aktivitet for deg og din familie. Tenk deg å sitte rundt sammen med en kopp varm kakao, omgitt av massevis av håndverksutstyr, og prøve å forestille deg det mest innovative og utradisjonelle juletreet. Høres gøy ut, ikke sant?

Vi kan gi deg noen tips hvis du er usikker på hvor du skal begynne. Et gjør-det-selv-juletre kan lages av... i utgangspunktet alt du kan tenke deg: ballonger, greiner, bånd, paller, bøker eller fjær, osv.

Så lenge kreasjonen din har form som et juletre, er du i gang. De to hovedfordelene med dette utradisjonelle GDS-juletrekonseptet som vi ønsker å fremheve, er at det er både et plassbesparende og kostnadseffektivt valg.

GDS-juletreet ditt kan f.eks. være så stort eller lite du vil. Du kan til og med lage et for hvert rom i huset ditt hvis du føler deg ekstra festlig. Da trenger du noen utstyr og verktøy for å få jobben gjort. Mest sannsynlig har du allerede de fleste av dem. Men vi har også en mer detaljert liste.

 

Utstyr og verktøy du trenger for å lage ditt eget GDS-juletre

Utstyr:

 1. Julekuler og -pynt
 2. Kunst og håndverk
 3. Stoff, tekstiler, tau, skolisser
 4. Papir, grener, palletre, pinnebrett og til og med en trestige som du enkelt kan dekorere
 5. Alt annet du kan tenke deg!

Verktøy:

 1. Saks og tråd og nålesett
 2. Vanlig lim, eller limpinner til limpistolen din
 3. En sag, i tilfelle du jobber med grener eller andre trestykker
 4. En hammer eller annet maskinvareverktøy kan også være nyttig

 

Gjør-det-selv: Juletre i papp

 • Trinn 1

  Ta to pappark og skjær dem til ønsket størrelse for pappjuletreet ditt. Tegn en juletrelignende form på hvert enkelt ark.

 • Trinn 2

  Bruk en saks, en kniv eller en linjal, skjær gjennom pappen etter treformen. For å få et fint kutt, bruk det verktøyet som er mest presist.

 • Trinn 3

  Fra toppen og ned, skjær hver form på midten, rett innenfor kanten.

 • Trinn 4

  Bruk maling eller andre fargeverktøy for å fargelegge hvert pappark.

 • Trinn 5

  Kombiner de to papparkene sammen gjennom kuttene.

 • Trinn 6

  Og da er du ferdig med pappjuletreet ditt! Legg til prikken over i-en med glitter og annen dekorasjon.

Finn den beste fargen og se etter ditt kunstige eller GDS-juletre

Den tradisjonelle juleinnredningen har et grønt juletre som midtpunkt. Dette får oss til å tenke på det ekte treet samtidig som det er superenkelt å pynte. Det er en klassiker, og det forblir i våre toppreferanser, og ser mest ut som et ekte juletre.

Kunstige juletretrender har utviklet seg over tid, så vi har mange andre interessante alternativer. For å feire vintersesongen, velg et hvitt juletre. Det er elegant og fancy, og du kan bruke kreative dekorasjoner. Det kunstige juletreet ditt kan komme i andre livlige farger, og hjelpe deg å fylle hjemmet med en festlig atmosfære.

 • Blå juletrær fungerer magisk med sølv pynt
 • Rosa juletrær sammen med gylne ornamenter vil definitivt stjele rampelyset
 • Røde juletrær vil gjøre hele hjemmet ditt til et festlig drømmeland
 • Gylne juletrær er perfekte for å gi innredningen et unikt preg

På den annen side trenger GDS-juletrær ingen introduksjon: de vil skinne uansett hvor du måtte plassere dem. Et juletre laget f.eks. av ballonger gir ekstra vakkert volum til rommet ditt, samtidig som den festlige innredningen holdes på den minimalistiske siden. Hvis du velger å lage et utradisjonelt GDS-juletre av ekte tregrener limt oppå hverandre, vil du skape et vakkert, rustikk-inspirert utseende. Bokormer vil elske et juletre laget av bøker som er stablet oppå hverandre.

 

Gjør juletreet spesielt: Juletrebelysning og dekorasjon

Etter å ha bestemt deg for den perfekte fargen, størrelsen og stilen på treet, begynner moroa: å dekorere juletreet! Dette er øyeblikket når du integrerer et tre i interiøret og juleinnredningen.

Det er mange kreative alternativer for å gjøre ditt kunstige tre enda vakrere. Velg juletrebelysningen, velg flere juletrelys som også fungerer magisk med ditt GDS-juletre. De kommer i forskjellige former og lyse farger, bare sørg for at valget ditt passer med fargen og stilen til juletreet.

Du kan kjøpe separate LED-lys for juletre eller velge et forhåndsbelyst LED-juletre. Disse er energieffektive, og de sparer deg for bryet med å finne de riktige lysene. Uansett hvilken type tre du velger, trenger du et juletreskjørt. På denne måten skjuler du trefoten med noe festlig. Improviser og velg et GDS-treskjørt, ut av en gaveeske eller til og med et teppe i kunstig pels.

Det siste trinnet for juletrepynt er å skaffe de riktige julepyntene og -kulene. Her er alternativene ubegrensede. Fantastiske farger, oppfinnsomme former med juletema, eller til og med personlige kuler. Valget er ditt, så bare sørg for å skape en balansert juledekor. Hvis du velger et GDS-juletre, husk at mindre er mer - noen typer GDS-juletrær trenger færre dekorasjoner enn tradisjonelle.

 

Juletremagi: det er i detaljene

Et tre er vakkert og skaper vakker julestemning, men vi vil også ha den spesifikke juletreduften. Når du velger et ekte tre, skaper furuduften en spesiell og koselig atmosfære i stuen din. Siden et ekte tre ikke alltid er et alternativ, velg et realistisk kunstig juletre eller lag ditt eget GDS-tre. For å få den spesielle juletreduften, husk juletreduftende ornamenter, stearinlys eller furudufter til hjemmet.

Når det gjelder juletrematerialer er de vanligste PVC og PE. PVC-juletrær er et populært valg siden de også er budsjettvennlige. De har rike grener og ser fullt ut, men du trenger likevel ikke å bekymre deg for fallende nåler.

PE-juletrærne har 3D-nåler som ser like ekte ut som de naturlige. Tilgjengelig for høyere priser, gjenskaper PE-trærne formen til et ekte tre. Du kan nyte det i mange år framover.

interior with Christmas Tree