Kjøpsguide: tips for å velge den riktige sjeselongen

En sjeselong er et komfortabelt tillegg til stuen, soverommet eller hjemmekontoret. Men når vi ser på alt en sjeselong representerer, er det mye mer. Fra 1600-tallet, da franskmennene populariserte det som et moderne møbelstykke, er sjeselongen slik vi kjenner den i dag, et tegn på eleganse og luksus.

Også kjent som en langstol eller chaise longue, utviklet sjeselongen seg over tid og ble også tilpasset utendørs bruk. Likevel, fra et fancy stykke til en psykiater kontormøbler, kom sjeselongen seg inn i hjemmene våre. Noen lurer på hvordan de skal velge riktig sjeselong. I denne kjøpsguiden vil vi diskutere alle aspekter som du bør vurdere for å finne den rette loungesofaen. 

 

Ulike typer sjeselonger - finn din egen type

Siden sjeselongen har en så fascinerende historie, utviklet den seg og endret seg i tid. Men hvorfor er sjeselongen så populær? Den gir komforten til en sofa, men den reduserte størrelsen gjør den passende i alle oppsett. Mangfoldet av stiler tillater en sjeselong som passer til alle slags interiørdekorasjoner, fra klassiske til moderne. De mest populære er:

Sjeselong uten armlener – uten armlener har denne typen sjeselong ryggstøtte i den ene enden. Enkelheten i design tillater varierte måter å plassere den på. Den passer stort sett hvor som helst, selv om langs en vegg er den perfekte måten å style den når du ønsker å spare plass. Ryggen kan justeres, noe som gjør den superkomfortabel for lesing eller filmmaraton.

Sjeselong med et armlene – denne sjeselongen, også kalt viktoriansk sjeselong, vil bli midtpunktet på rommet ditt. Det ene armlenet kommer gjennom ryggstøtten og når halvveis ned i sjeselongen. Plasser den mot en vegg for å spare plass og berike innredningen. 

Sjeselong med to armlener – Denne sjeselongen er laget spesielt for å legge seg ned, og er perfekt for stuen din. Den avslappede stillingen tillater ikke bare avslappende øyeblikk foran TV-en, men er også perfekt for å ta en lur på ettermiddagen.

Sjeselong med to kanter – den er kjent som Recamier, og har to hevede kanter. Selv om det ikke er det beste alternativet for komfortabel avslapping, vil Recamier bli fokuspunktet hvor som helst du plasserer den.

Hvordan du styler og plasserer sjeselongen din

Nå som du kjenner til de tilgjengelige alternativene for å kjøpe en sjeselong, er det neste trinnet å style en som passer til hjemmet ditt. En sjeselong er ikke vanskelig å style og integrere i interiøret.

Selv om det er et imponerende møbelstykke selv, fungerer det bra i de fleste rom. Hvis du tenker på hvilken vei en sjeselong skal rettes mot, bør du begynne med å vurdere rommets innredning. Plasser sjeselongen på et rolig sted og la den skape et intimt hjørne. Avhengig av typen sjeselong, kan den passe godt mot en vegg eller foran et vindu, ved siden av et salongbord.

Når du velger en sjeselong uten armlener, vil du naturlig å forstå hvordan du plasserer en sjeselong. Velg et balansert salongområde og kombiner den med seksjonssofaen din. Hvis du ikke vet hvordan du skal velge en venstre eller høyre seksjonssofa når du plasserer den, kan du tenke på hvor du vil at sofaens hjørne skal være. Sett den mot inngangen eller et annet fokuspunkt - TV, peis - for et innbydende og luftig avslapningsrom.

For å designe et komfortabelt sted å slappe av, bør du vurdere rommets utforming for å finne ut hvilken side sjeselongen skal være på. Normalt kan ryggstøtten eller armlenet blokkere strømmen i rommet og fungere som en skillevegg. Så sørg for at du velger å plassere den mot en vegg eller mindre sirkulert område. La det være nok plass og stil den med en gulvlampe eller et sidebord.

 

Hva er stilen min? - Riktig farge og materiale

La oss nå snakke litt om detaljene som gjør en forskjell når du velger en sjeselong - materiale, farge og stil. Basert på ditt eksisterende interiør, har du mange alternativer å velge mellom.

Hvis du er interessert i rene minimalistiske linjer eller industrielle preg, velger du nøytrale farger for sjeselongen din. Velg en som har enkle ben med lite eller ingen ornamenter, eller en sofa med metallramme. Når det gjelder materialer, kan lær eller semsket skinn gi et fint preg, uavhengig av farge.

Elskere av en romantisk, franskinspirert stil vil glede seg over å legge en sjeselong til hjemmet sitt. Polstrede med detaljerte ben eller armlener er det riktige valget, spesielt i lyse farger. Velg fløyel - det er ikke noe bedre. Når du ønsker å lyse opp rommet på en luksuriøs måte, anbefaler vi livlige farger.

De som setter pris på en klassisk, tidløs tilnærming, bør vurdere en Chesterfield-inspirert stil for en sjeselong. Dette elegante alternativet fungerer bra i alle mulige farger, så lenge det følger flyten i rommet. Linet er også bra, spesielt når de er matchet med rike dekorative detaljer for trebena.

Når du velger sjeselongens materiale, bør du vurdere stilen du elsker, men også dens holdbarhet, avhengig av bruksfrekvens. Silke, fløyel, semsket skinn eller lær, disse materialene perfekte, men trenger omfattende pleie for å nyte deres tidløse skjønnhet. Mikrofiber og polyester gir god komfort og er enkle å vedlikeholde, hvis du har barn eller kjæledyr, eller bare elsker å sitte i sjeselongen din daglig. For å finne flere alternativer som tilfredsstiller dine behov når du velger riktig sjeselong, ta en titt på våre favoritter nedenfor.