Design din drømmehage – gjør ideer til virkelighet


Hva er en drømmehage? Lukk øynene og forestill deg det. Det er mer enn bare en plen med noen få blomster. Det er her vakkert grønt, livlige blomster og koselige møbler kommer sammen for å skape en rolig oase. Du vil kanskje ha et botanisk paradis eller et koselig urbant tilfluktssted. Gode nyheter: alternativene er uendelige. Fra små balkonghager som viser frem blomster til landskap fremhevet med elegante møbler, er det ditt valg.

Trinn for å skape din drømmehage: 5 tips og triks

Med riktig veiledning er det ganske enkelt å designe drømmehagen din. Her er noen praktiske tips og triks for å hjelpe deg med å realisere visjonen din:

  1. Vurder rommet ditt. Analyser uteområdet og tenk på sollys, jordkvalitet og eksisterende landskapsfunksjoner. Disse detaljene vil hjelpe deg med å velge ditt grøntområde.
  2. Definer stilen din. Er du tiltrukket av moderne minimalisme eller rustikk sjarm? Definer hagestilen din for å veilede designvalgene dine. Tenk også på designet i hjemmet – de må gå sammen.
  3. Planlegg layouten din. Mål opp området og skissér en grov layout av hagen din. Legg til stier, sitteområder og fokuspunkter som vannfunksjoner eller skulpturer.
  4. Velg de riktige plantene. Velg planter som passer ditt klima og din stil. Bland og match blomster, busker og løvverk for et allsidig landskap. Ta en titt på hvilke arter naboene dine vokser. Dette vil fortelle deg mer om passformen mellom vær- eller jordforhold og hvilken type planter du skal velge.
  5. Legg til personlige detaljer. Sett et sjarmerende preg over hagedesignet med skulpturer, vindklokker og utendørsbelysning.

  

Slik inkluderer du møbler i drømmehagen din

Møbler spiller en viktig rolle i å forme stemningen i drømmehagen din. Her er noen tips for å inkludere møbler i uterommet ditt:

  • Velg holdbare materialer: Velg værbestandige materialer som rotting, teak eller aluminium. De tåler elementene året rundt, og ser så godt som nye ut med minimalt vedlikehold.
  • Skap komfortable sitteområder: Ordne sittegrupper for å oppmuntre til avslapning og sosialisering. Vurder interessante alternativer som lenestoler, benker og hengekøyer.
  • Tilbehør med stil: Oppgrader din utendørs oase med søte puter og pledd. Utetepper vil tilføre varme og komfort.
  • Omfavn allsidighet: Velg møbler som kan tilpasses ulike aktiviteter, fra utendørs bespisning til avslapning i solen.

 

Hageslanger

2,369.00 kr

Inkl. MVA

47,38 kr /m


Blomsterpotter og plantekasser

Tilbud Populært nå
+ 4 alternativer
1,039.00 kr

Inkl. MVA

-10% Populært nå
1,789.00 kr

Inkl. MVA


Tilbehør til fontener og dammer

Populært nå
709.00 kr

Inkl. MVA

+ 67 alternativer
709.00 kr

Inkl. MVA

1181,67 kr /m²

789.00 kr

Inkl. MVA

1578 kr /L

+ 4 alternativer
609.00 kr

Inkl. MVA

50,75 kr /m²


Bassengvarmere


Huskesett og lekesett


Regntønner

3,069.00 kr

Inkl. MVA


Utendørsbelysning

Tilbud
939.00 kr

Inkl. MVA

Tilbud Populært nå
1,379.00 kr

Inkl. MVA

1,229.00 kr

Inkl. MVA


Fuglehus


Ideer for drømmehage fra kundene våre


Bli inspirert av virkelige drømmehager skapt av våre kunder. Utforsk bilder og designtips for å starte din egen hagetransformasjon.

#sharemevidaxl


Vi er så glade for å se kundene våre skape vakre rom med produktene våre og dele dem med #sharemevidaXL. Fra imponerende hagedesign til koselig interiør, er kundenes kreativitet virkelig inspirerende. Du kan også bli med i vårt fellesskap og dele dine egne vidaXL-inspirerte design. La oss feire lidenskapen vår for vakre, komfortable oppholdsrom og inspirere hverandre til å skape enda mer fantastiske design!

Oppdag alt

Konklusjon


Drømmehagen din er bare flere ideer unna, og vi er her for å hjelpe deg trinn for trinn. Så ta tak i hagehanskene og slipp kreativiteten løs! Husk at hagen din ikke bare er en samling av planter. Det er en historie som venter på å bli fortalt, en zen-oase hvor minner blir skapt. Nyt hagearbeid, og la din drømmehage blomstre med glede og uendelig undring!