Tips for å velge et endebord

Stuen din er hjertet i huset ditt. Det er der at filmkvelder finner sted, du kommer sammen med vennene dine, eller slapper av i sofaen med en god bok. Å velge riktig sofa er det første skrittet mot å skape den komfortable plassen du trenger. Men når det gjelder å legge til praktiske og stilige aksenter, er et endebord et must.

Det er en morsom jobb, men vet du hvordan du velger endebord som passer til ditt drømmedesign? Det første du må huske på er deres formål. Endebord er ment for å hjelpe deg med å holde alt pent organisert og innen rekkevidde. De kan stå ved siden av sofaen eller stolen din og har stor estetisk appell.

Med så mange tilgjengelige alternativer, kan du bli forvirret når du tenker på hvordan du velger formen på endebordet. Det samme gjelder å velge fargen på endebordet i henhold til resten av interiøret. For å gjøre jobben din enklere opprettet vi denne veiledningen om hvordan du velger materialet på endebordet og andre ideer for styling.  

 

Hvorfor trenger jeg et endebord?

Endebord er veldig allsidige møbler. De er ment å lagre alt du trenger når du slapper av i den komfortable sofaen. Endebord er ideelle for å lyse opp rommet ditt, og er tilgjengelige i mange former og stiler. Fortsett å lese for å se hvilket endebord som passer til ditt rom og interiørdesign.

Husk at mange velger endebord i stedet for salongbord. Bruk to like bord sammen eller bland og match forskjellige stiler for større visuell appell. Lek med forskjellige materialer og former for et luksuriøst utseende.

 

Hvordan velge det perfekte endebordet

Et endebord kan plasseres ved siden av din favorittstol eller sofa. Det er her du kan lagre TV-fjernkontroller, bøker og blader eller en kopp te. Når de fleste kjøper et endebord, lurer de på om endebord skal være høyere eller lavere enn sofaen. Du kan velge samme høyde som armen på sofaen, og standarden er 60 til 80 cm. Ideelt sett bør endebord være 2 til 7 cm lavere enn armen sofaen. Denne lille detaljen vil gi ekstra komfort når du tar tak i boken din.

Siden de kommer i en rekke former og størrelser, må du vurdere hvor stort endebordet ditt skal være. Dette avhenger av rommet ditt, behovene dine og hvordan du vil bruke det. Tenk på plassen du har ved siden av sofaen din, og husk å la designet puste. La det være nok plass rundt det og velg et mindre endebord når det er nødvendig. Et slikt oppsett trenger ikke å fylle hele plassen, men velg heller et luftig område i stedet.

Endebord er et flott tillegg når du ønsker å pusse opp stuen din. For å forstå hvor bredt sidebordet skal være, tenk på måten du vil bruke det på. Hvis du vil stable bøker, magasiner eller legge til en lampe, må overflaten på bordet være minst 55 cm bred. Noen har mer komplekse lagringsalternativer, som skuffer eller hyller. Så vi anbefaler å bestemme formålet før du går videre til neste del - estetikken til et endebord.

Finn endebord du vil elske

Vi elsker endebord fordi de er noen av de mest kreative dekorasjonsalternativene. Hvis du lurer på om endebordene dine må matche, bestemmer du basert på atmosfæren du vil skape. La oss utforske hele tilbudet, inkludert former, stiler og farger.

 

Form

Runde endebord er det perfekte valget for mindre rom og lagringsbehov. De ser fantastisk ut i ethvert oppsett og fungerer best når du vil utfylle din lenestol uten armlener eller sofa. Videre kan rundformede endebord balansere et rom med geometrisk stil.

Firkantede endebord er gode for å vise frem favorittlampen din. De gir mer plass til lagring og passer hjørneoppsett ved siden av sofaen din. Firkantede endebord gir også en dristig stemning i stuen din.

 

Stil

Vårt tilbud av endebord er ganske stort når man tar stil i betraktning. For å unngå å bli overveldet, se på ditt eksisterende design. Hvis du foretrekker et minimalistisk utseende for oppholdsrommet, kan du legge til et dristig endebord for kontrast. Velg et bord i tre eller betong, med dekorative detaljer, eller et med en sokkelbunn. Livlige farger lyser opp rommet ditt og skaper fantastiske kontraster.

Mindre er alltid mer. Spesielt når stuen din har store møbler, polstrede sofaer og mønstrede dekorasjoner. Velg et endebord med rene linjer og tynne ben for å få en åpen atmosfære. Ikke glem å blande og matche flere endebord for en stilig tekstur. Bruk nøytrale nyanser og lek med gjennomsiktige farger.

 

Materiale

For å velge det perfekte endebordet, hold øye med de andre bordene og møbler i stuen din. Velg et endebord laget av betong eller metall for å balansere et tykt salongbord i tre. Når du har et mørkere rom, anbefaler vi endebord laget av akryl eller glassplater. På denne måten sørger du for et lett, men livlig utseende på rommet ditt.

Marmoroverflater er estetisk tidløse og det riktige valget når du plasserer noen drikker på dem. De andre materialalternativene består av bord laget av glass og stein. For mer appell, prøv moderne kombinasjoner av metall - kobber og aluminium - med massivt tre.

Se endebordene dine som flotte dekorasjonsverktøy med lagringsformål. Lek med forskjellige farger og materialer for å integrere dem i ønsket stuestemning. Følg vår enkle veiledning for hvordan du velger et endebord og nyt dine nye, stilige møbler.