Pynt et juletre: butikkjøpt eller gjør-det-selv-løsninger?

Livsstil · 15. November 2022

Vi er så glade for å snakke om juletrepynt! Hva som gir mer moro enn å komme sammen i stua og pynte det vakre og symbolske juletreet? Selve aktiviteten har mye betydning siden alt skjer rundt juletreet i høytiden. Å dekorere juletreet betyr å tilbringe tid med familie eller venner mens du bruker kreativiteten til å forskjønne hjemmet ditt til høytiden.


Juletreet er midtpunktet i stuen og hele hjemmet ditt og blir midtpunktet under høytiden. Dette legger litt press på prosessen med å pynte juletreet. Hvert år ønsker vi å finne måter å forbedre pynten vår på. Hvis du lurer på hva du trenger for å pynte et juletre, er vi her for å hjelpe. Vi går gjennom flere måter å dekorere juletreet ditt på, forskjellige typer dekorasjoner, ting du må ha og fantastiske gjør-det-selv-ideer (GDS).

Du har full kreativ frihet når du pynter juletreet. Trender er selvsagt viktige og kan fortelle oss mye. Men juletreet ditt bør gjenspeile din unike personlighet, på den samme måten som hjemmeinnredningen din. Svaret på hvordan du kan pynte et juletre er enkelt: akkurat som du vil! Hvis du vil ha et juletre laget helt av grønne ballonger, kan du det! Et klassisk kunstig juletre med håndlagde tyllkuler? Hvorfor ikke! La oss ha det gøy med juletrepynten din!


Hva gjør et juletre vakkert?


For å dekorere juletreet ditt som en proff, må du skape et balansert utseende som er festlig nok mens det ikke er overfylt eller klebrig. Vær oppmerksom på de viktige tingene, f.eks. det essensielle juletreet.

Det første du bør tenke på er et tema. Dette vil hjelpe deg å velge riktig dekorasjon. Du kan alltid finne inspirasjon i årets trender, smaken din, hobbyene dine eller til og med interiøret i hjemmet ditt hvis du ikke har et tema du liker.

Det følgende trinnet er å velge den ideelle juletrepynten og legge til tekstur med vakre nyanser og lys. Du kan dekorere et unikt juletre ved å finne den ideelle balansen mellom disse viktige elementene. Når du velger tema og dekorasjoner, husk din individualitet og hvordan de vil passe sammen med stilen til huset ditt. Før du begynner å dekorere treet, husk at lysene skal opp først! Fortsett å lese for å finne ut mer om riktig rekkefølge og plassering av dekorasjonene.


Lag ditt eget julekuledesign
Juletrepynt og teksturer


Alle vet at det viktigste juletrepynten er kuler, girlander, lys, diverse andre dekorasjoner, en tretopp og treskjørtet. De kommer i et bredt spekter av stiler, farger og størrelser, så du har mange alternativer å leke med. Utfordringen er hvordan du kan ordne juletrepynten på en behagelig måte. Slik oppfordrer vi deg til å gjøre det:

 • Velg favorittpyntene dine og plasser dem først på de beste stedene på treet.

 • Fordel de større delene likt på treets base mens du går. For å legge til tekstur til juletreet, er de mindre plassert nær toppen.

 • Husk å henge visse ornamenter – de tyngre – nær trestammen. De vil bidra til treets generelle utseende ved å gi det dybde og en fyldigere følelse.

 • Ta et skritt tilbake og se etter eventuelle hull. Muligens kan en krans eller et par perlesnorer være det som mangler. Dette bringer tankene til materialene på juletrepynten. Det er ingen grenser; ha det gøy med alt fra fløyel til fjær til glass eller ekte blomster!
Relaterte produkter:

Vakre og stilige juletrefarger


Når det kommer til juletrefargene, vil temaet du valgte veilede deg. Nøkkelregelen er å bare bruke tre farger i en kombinasjon. Juletreets fargevalg avhenger av treets stil. For et tre som ser minimalistisk ut, kan du f.eks. bruke snøhvite, metalliske farger som gir den ideelle glansen, og litt rødt for den klassiske følelsen. Du kan holde deg til det røde og gullfargede juletreet for et mer tradisjonelt utseende. Hvis du vil ha et Scandi-design, kan du velge nøytrale farger (f.eks. brunnyanser som beige eller lysegrå) som har aksent av sølv- eller gullnyanser.

Du lurer kanskje på hvilke farger som passer godt sammen på et juletre. Vi foreslår å prøve ut disse fargevalgene basert på årets trender:

 • Bli med på trenden med miljøvennlig juletrepynt! Nyanser som er hentet fra naturen, som jordfarger, varme gylne nyanser og brune tømmernyanser, forsterker en hvit palett på en vakker måte.

 • Festivalens regnbuefargevalg vil lyse opp juleinnredningen din! Livlige nyanser av rosa, dyp blå og brennende oransje kan være akkurat tingen for å få deg i julestemning. Deres livlige fargenyanser vil få deg til å tenke på en sommerfeiring.

 • Pastellfarger er fortsatt sterk. Hvis du leter etter et rolig og subtilt juletre-fargevalg, gå for lavendel.


 

Scandi Christmas tree decorationDe uunngåelige juletrelysene


Juletrelysene er prikken over i-en. De legger til den gledelige atmosfæren og får alle dekorasjonene til å skille seg ut. Når du er usikker på hvordan du skal henge juletrelys, bare husk at de skal opp først!

Du må sette opp lysene før du legger til noen dekorasjoner – stol på oss for å gjøre livet ditt enklere. Bruk strenglysene rundt treet. Hvis du velger et gult lys*, vil det umiddelbart skape en varm og koselig atmosfære. For et juletre som er 120 cm høyt, la det være nok lengde, ca. 10 m lys.

Du har imidlertid også valget mellom å kjøpe et LED forhåndsbelyst kunstig juletre. Disse kan spare deg for bryet med å sette lysene opp og ned hvert år eller bekymre deg for å tape dem. Tross alt, hvem liker å måtte løse juletrelysene sine?

xl tip

*Noen velger hvitt eller blått til julelysene fordi de legger til en leken nyanse til den festlige innredningen. I tillegg tilbyr visse lysstrenger en rekke morsomme lyseffekter, inkludert glimrende, blinkende, sakte falming, bølger og sekvensiell modus.
Relaterte produkter:

Lag din egen julepynt: GDS til juletreet


Hva gjør du når du vil ha et særegent juletre? Et som skiller seg ut som midtpunktet i hjemmet ditt? Det som vil overraske alle gjestene dine? Vi vet - du skal engasjere deg i et lite hobbyprosjekt for å lage juletrepynt!

GDS-trepynt er de viktige detaljene som vil skille juleinnredningen din. De kan se ut og skapes av... i utgangspunktet alt. Og det beste er at du kan prege originaliteten din i denne vakre høytiden.

 • Rekvisita til kunst og håndverk. Alt fra nål og tråd til saks og limpistol.

 • Stoffer, som tyll, fløyel og til og med denim. Se hva som passer med ditt valgte tema og lag de mest kreative båndene eller stoffdekorasjonene*.

 • Stykker fra naturen, for et landlig og festlig juleutseende. Du kan jobbe med små tregrener innelukket i glasskuler. En annen idé er å henge opp håndlagde tredekorasjoner som du kan male.

 • Elsker du godteri og søtsaker? Deretter, i stedet for å bruke den tradisjonelle juletrepynten, kan du lage godteri til å henge på treet.

 • Tenk deg hva du kan gjøre med farget papir, litt lim og glitter. Lek med forskjellige former for papirpynten og legg til glitter for å få juletreet ditt til å skinne!

xl tip

*Vi oppfordrer deg til å gjenbruke gamle klær, som strikkede gensere eller gamle jeans i stedet for å kjøpe nytt stoff til de håndlagde dekorasjonene dine. Det er miljøbevisst og supergøy!

Lag din egen engelpynt av papirWe wish you all a very Merry Christmas! 💜 team vidaXL