Kysthjem-trend

Et hjem som får deg til å føle deg som på ferie

Kjøp kystprodukterkeyboard_arrow_right

Kysthjem-trenden inspirerer deg til å nyte følelsen av en endeløs hele året rundt. Hva er det som spesifikt definerer kystinnredning? Et luftig rom, fylt med naturlig lys og myke nyanser hentet fra naturen som fremheves av farger som fremkaller et kystlandskap.

Våre tips og kystinnredningsideer er her for å veilede deg mot å inkorporere denne vakre trenden i hjemmet ditt.

Hvorfor du kommer til å elske kystinnredningen

Hvert kysthjem har en spesiell stemning som gjør at det skiller seg ut. Ikke bare gjennom deres subtile, men kreative design, men også på grunn av den avslappende og beroligende følelsen de gir fra seg. Kysthjem-møblene og dekorasjonene er dine verktøy for å skape en balansert, kystinspirert setting som føles som hjemme.

 

Slik skaper du kystinnredning

Riktig kystinnredningstilbehør er hjertet og sjelen til ditt havinspirerte interiør. Sjømotiver kan integreres smart på ulike måter. Du har f.eks. valget mellom lysarmaturer med rottingsokkel, skjelldekorerte lampeskjermer eller lampeskjermer i leire. Planter er et must, og du kan gå for små sukkulenter som krever lite vedlikeholds, eller palmer hvis det er nok plass.

Håndplukkede skjell og koraller er ideelle for gjør-det-selv-prosjekter som ekstra kystinnredningstilbehør. Vevde kurver ser vakre ut og kommer godt med, mens de hvite veggene dine - det beste valget for et kysthjem - kan dekoreres med malerier eller fotografier som viser ditt favorittlandskap.

 

Den rette kyst-fargepalett

En kystinnredning henter inspirasjon fra fargene i den vakre sjøsettingen. Dette er hva du må huske på når du bygger fargepaletten for kysthjemmet:

 • Lag basen din av hvit og off-white. Dette gir inntrykk av et luftig rom som oppmuntrer til avslapning.
 • Legg til tekstur med sandnyanser, f.eks. lys kremfarge, naturlige trenyanser og nøytrale farger.
 • Lek med de kraftige nyansene av havet, alt fra dype blånyanser til lysere akvamarin.
 • Bruk aksentfarger, som oransje, rød og terrakotta, ved siden av det naturlige grønne som plantene dine legger til, for å fullføre designet på kysthjemmet ditt.

 

Hvilke materialer fungerer best for å dekorere et kysthjem?

Kysthjem-trenden bruker en helt naturlig idé for å skape et inspirerende hjem som føles koselig, men likevel litt eksotisk. Dette er de naturlige materialene vi anbefaler at du velger:

 • Tre til møblene dine, i lyse nyanser. Det beste alternativet er å velge eik, furu, men også et hvilket som helst annet naturlig treverk malt i hvite eller nøytrale farger.
 • Rotting, kurvstrå og bambus er fantastiske valg, spesielt for møbler som inspirerer den spesifikke strand-stemningen.
 • Bomull og lin er flotte stoffer til både møbler og tilbehør. De er pustende og gir en luftig følelse til hvert rom.

 

Uunngåelige artikler for et kysthjem

 

Allsidighet er et sentralt aspekt ved kysthjemtrenden. Du kan enkelt kombinere møbler og dekorasjoner i ulike stiler for å skape en kyststemning i hjemmet ditt. Da kan f.eks. sofaen din være laget av stoff og komme i både moderne og landlig stil. Din kyststue vil se stilig og velbalansert ut hvis du legger til salong- eller sidebord med et avslappende utseende.

På en mer leken måte er f.eks. lenestoler eller fluktstoler i rotting med en bohemsk stil ideelle for strandscenen din. En sengeramme av tre til soverommet er nødvendig; den kan være rustikk eller kanskje ha en retroinspirert form.

 

Ta med kystfølelsen inn i hjemmet ditt

Å inkorporere kyst-trenden i hjemmet ditt avhenger av utseendet du ønsker å oppnå. Det er forskjellige nyanser du kan gi til kystinnredningen. Du kan for eksempel legge til noen metallaksenter og leirepynt for å gi rommet en Middelhavsfølelse.

Du trenger noen tropiske detaljer, som palmer, flamingo eller ananasmønstre hvis du vil ha en øyinspirert effekt. Hvis hygge er det du leter etter, bør du vurdere å legge til hyttestil-aksenter og avslappende møbler til kysthjemdesignet.

 

 

Topp 5 stylingtips for kystdekor

Friheten til å designe et kysthjem etter din smak er det som gjør det så vakkert. Du kan inkorporere denne trenden i alle aspekter av innredningen din, eller du kan bare legge til noen få kystaksenter for en subtil feriefølelse.

 1. For å lage din egen stranddekor, vend deg til hobbyprosjekter. Du kan gjøre så mye med sanden og skjellene du tar med deg hjem fra stranden, så bruk fantasien!
 2. Bruk tau, ankere eller kompass som aksenter i kystdesignet ditt for å gi det en mer definert nautisk stemning.
 3. Når du velger sengetøy, husk at et kystsoveromsdesign trenger noen nydelige, kystinspirerte mønstre.
 4. Du kan inkludere en strandstemning i kjøkkenet og badet ditt også! Sørg for å inkludere havtemaer, f.eks. i dør- og skuffeknapper eller speilrammer, fordi alt er i detaljene.
 5. For et særegent kysthjemdesign, ikke vær redd for å eksperimentere med stripete mønstre i tradisjonelle hvite og blå eller hvite og røde nyanser. Bare vær oppmerksom på virkningen det har og bruk nøytrale farger for å dempe det om nødvendig.