Hvordan velge de perfekte spisestolene

Hvert hjørne av hjemmet ditt er viktig. Hjemmet ditt er et uttrykk for hvem du er og bør tilby den ultimate kos og komfort.

Spisestuen din er spesielt viktig, og spisestolene dine også. Dette er hvor du deler måltider med dine kjære, organiserer middagsfester eller har frokost om helgene. Derfor bør spisestoler være komfortable og stilige. Med dette i tankene vil vi gi de nødvendige tipsene i denne kjøpsguiden, for å hjelpe deg med å velge de riktige spisestolene.

 

Ikke vær redd for å mikse og matche

Den enkleste måten å skape en spisestue på er å kjøpe spisestuemøbler. Denne løsningen svarer på alle problemer, men fremfor alt spørsmålet "hvordan matcher du et spisebord og stoler". Ikke desto mindre er dette ikke den eneste måten. Spisebordet ditt trenger ikke nødvendigvis å matche stolene dine. Tvert imot, du har all frihet til å bringe ditt unike preg inn i din spisestue ved å kjøpe stolene separat. Ikke nøl å leke med forskjellige typer stoler til spisebordet ditt.

Men skal alle spisestoler matche? Den eneste regelen du må følge når du er bekymret for å skape en balansert innredning, er å holde et vanlig element som bringer hele utseendet sammen. Du kan velge spisestoler med armlener som er superkomfortable, og kombinere dem med benker, krakker eller andre stoler. I tillegg trenger ikke stolene dine å være en del av et sett. Kombinasjoner av stoler i tre eller rotting med polstrede stoler kan gi varme til spisestuen din. 

Velg de riktige målene for spisestolene dine

Når det gjelder stil, kan du bruke din kreativitet og unike personlighet til å skape den perfekte spisestuen. Men komfort er det første aspektet du må vurdere før du kjøper spisestoler. Standard mål på spisestoler bør følge de vanlige bordmålene nøye. Setehøyde på spisestoler er rundt 45 cm, mens standard bordhøyde når 76-77 cm. Hvis du har et skreddersydd bord eller stoler, må du huske å ha 30 cm avstand fra stolene til bordplaten. Dette sørger for god plass til knærne.

En annen relevant dimensjon å huske på er høyden på armlenene. Spisestoler med armlener følger standardmålene på spisestolen på 18 cm, fra armlenet til bordplaten. Siden de er betydelig større, bør disse stolene passe under bordet for å gi god plass.

Den neste tingen å vurdere er stolbredden. Standardmålene varierer mellom 45 og 50 cm. For å korrekt vurdere hvor mange stoler du kan plassere rundt bordet, blir det opptil 15 cm mellom stoler for albuerom. På denne måten kan alle sitte komfortabelt ved bordet, mens serveringsoppsettet ditt ser koselig, men luftig ut. Når du har begrenset plass, kan det å legge til noen krakker eller en spisebenk virkelig løse problemet ditt. Et annet pluss kommer fra de uendelige stylingsmulighetene du får når du bestemmer deg for å mikse og matche disse.

 

Alle elsker en pen stol

La oss nå komme til den morsomme delen - velge de perfekte spisestolene basert på utseende. Å finne de riktige stolene kan være overveldende på grunn av det store utvalget der ute. Du trenger ikke å få panikk, du må bare bryte den ned i:

  • Materiale brukt til spisestolene dine
  • Farge på stolene som passer innredningen din
  • Stil som hører med designsmaken din

Spisestoler er designet i forskjellige materialer. De mest populære er laget av tre, metall eller er polstrede. Spisestoler i tre er komfortable og holdbare, de matcher et klassisk design, men fungerer utmerket med moderne finisher. Den beste delen kommer fra kosen de gir til bordet.

Metallstoler kan kombineres med flere stilarter - fra industriell til en franskinspirert romantisk stemning. De er tidløse og superenkle å rengjøre og kan noen ganger også brukes utendørs.

Som forventet er polstrede spisestoler definisjonen av komfort. Med det største utvalget av polstring, kan du passe dem inn i enhver spisestue.

Når det gjelder farge, lek med forskjellige stoffer og materialer, og se hvilke mønstre som passer til ønsket innredning. Du kan alltid velge nøytrale farger og legge til noen dristige nyanser eller mønstre. 

Som nevnt tidligere, trenger ikke spisestolene dine å matche. Vi anbefaler å vurdere den generelle atmosfæren i spisestuen din og prøve å blande noen forskjellige stoler. For mer inspirasjon, ta en titt på våre favoritt spisestoler nedenfor.