Overraskende utvalg
Gratis frakt
Rimelige priser

Oppdatert: 2019-02-25

Disse vilkårene for bruk gjelder for www.vidaXL.no nettside, operert av vidaXL International B.V. ("vi", "vår" eller "oss" som kontekst tillater),

Du aksepterer at bruk av dette nettstedet, og eventuelle transaksjoner gjort via nettstedet, er underlagt disse vilkårene og betingelsene ("Vilkår"). Vi anbefaler at du leser disse vilkårene nøye  og skriver ut en kopi for fremtidig referanse. Ved å besøke, bruke, registrere med eller fullføre en transaksjon via vår hjemmeside, bekrefter du at du har lest, forstått og godtar disse vilkårene. Hvis du er ikke enig I disse vilkåren for bruk, skal du bruke dette nettstedet.

Når du bestiller varer på nettsiden vår, vil du bli bedt om å oppgi personlige opplysninger inkludert (uten begrensning) fullt navn, adresse, postnummer, nåværende bosted og e-post adresse. Din personlige informasjon vil bli brukt i samsvar med vilkårene i våre retningslinjer for personvern. Ved å akseptere disse vilkårene, viser du også at du har lest, forstått og akseptert vilkårene i våre retningslinjer for personvern.

Innhold:

Artikkel 1 – Tjenestetilgjengelighet

Artikkel 2 – Informasjon om oss

Artikkel 3 – Endringer på nettstedet

Artikkel 4 – Bestillingsprosessen

Artikkel 5 – Bekreftelse av bestillingen

Artikkel 6 – Betaling 

Artikkel 7 – Sikkerhet 

Artikkel 8 – Levering

Artikkel 9 – Nøyaktigheten av innholdet

Artikkel 10 – Retur, kansellering og erstatting av varer

Artikkel 11 – Tilbakebetaling

Artikkel 12 – Garanti

Artikkel 13 – Klageprosedyre

Artikkel 14 – Eiendomsrett

Artikkel 15 – Ansvar

Artikkel 16 – Andre viktige begreper

Artikkel 17 – Kontakt oss

Artikkel  1 – Tjenestetilgjengelighet

Ved å legge inn en bestilling bekrefter du at du er i juridisk tilstand til å inngå bindende kontrakter, samt at du har fylt 18 år.

Artikkel 2 – Informasjon om oss

Operert av: VidaXL International B.V.

trading under navnet: vidaXL.no

Kontoradress:

Mary Kingsleystraat 1
5928 SK Venlo
The Netherlands

E-post address:

webservice@vidaxl.no

Registrering No: 52876861
VAT No: NL850643545B01 

Artikkel 3 – Endringer på nettstedet

Vi forbeholder oss retten til å gjøre endringer i vilkårene fra tid til annen. Enhver endring vil tre i kraft når den er lagt ut på nettsidene og det skal gjelde for alle kontrakter for kjøp av produkter fra denne datoen

 Det er ditt ansvar som kunde å lese gjennom disse hver gang du besøker nettstedet.

Avkall på disse vilkårene kan bare være effektiv når skriftlig og undertegnet av en autorisert representant. I dette tilfellet, de andre bestemmelsene i disse vilkårene forblir fullt forblir intakt.

Artikkel 4 – Bestillingsprosessen

Vennligst se vår Hvordan bestille for informasjon om hvordan du legger inn en ordre på våre nettsider. Alle bestillinger er underlagt våre vilkår og betingelser. (Vennligst se avsnitt 1.2).I løpet av bestillingsprosessen har også kunden bekreftet å ha lest, forstått og akseptert vilkårene. Vi vil akseptere ikke bestillinger som dar ikke den mindre av disse vilkårene sjekket.

Vilkårene i kraft på det tidspunktet vil gjelde for din bestilling  med mindre du spesifikt de reviderte utgaven er oppdatert innen nyere forskning.

Når det bestilles varer på nettsiden vår, må du registrere hos oss og oppgi et brukenavn og et og passord ("log-in detaljer"). Informasjon som du oppgir på dette nettstedet må alltid være fullstendig og nøyaktig. Du alene er ansvarlig for å sikre og hemmeligholde registreringsdetaljene. Vi skal ikke være ansvarlig for eventuelle skader eller tap som kan oppstå som følge av manglende av din egen stilt sikkerhet. Hvis du har noen spørsmål som gjelder din logg inn informasjon, vennligst kontakt oss på webservice@vidaxl.no.

Artikkel 5 – Bekreftelse av bestillingen

Du mottar bekreftelse fra oss når bestillingen er registrert. Vær oppmerksom på at dette ikke betyr at bestillingen har blitt akseptert. Bestillingen din utgjør et tilbud til oss for å kjøpe et produkt. Alle bestillingene må godkjennes av oss og vi skal bekrefte slik aksept ved å sende deg en e-post som som bekrefter at produktet har blitt sendt (“Levering Bekreftelse”). Kontrakten mellom oss (“Contract”) vil bare være inngått når vi sender deg produktet. Før dette vi kan bekrefte deg at vi aksepterer ikke bestillingen, elle du kan avbestille den.

Alle produkter som du bestiller via nettsiden  vil forbli vår eiendom inntil full betaling.

Artikkel 6 – Betaling

Betaling kan skje ved enhver metode nevnt i Betalingsmåter delen.

Vi behandle betalingen så snart som vi mottar din bestilling. Før vi leveres varer, sjekker vi din PayPal-konto og saldoen din.

For å sikre at ditt kredittkort eller debetkort eller Paypal-konto ikke brukes uten din tillatelse, vil vi validere informasjon gitt under bestillingsprosessen (navn, adresse og annen personlig informasjon innsendt av deg) mot aktuelle tredjeparts databaser. Ved å akseptere disse vilkårene, samtykker du til disse analysene.

Denne informasjonen brukes kun til å sjekke identiteten din. Ingen kreditt sjekker er utført og dette ikke påvirke dine lån status . All informasjon gitt av deg vil bli behandlet i henhold til våre retningslinjer for personvern og Data Protection Act 1998.

Vi tar betalingen kontrollert av en tredjepart kjøpmann tjenesteleverandøren som er kompatibel med hensyn til betalingskortet industristandarder datasikkerhet (PCI DSS versjon 2) ..

Artikkel 7 – Sikkerhet

Når du kommer til betalings stadium av din bestilling, vil det sikre modus automatisk aktiveres. Denne modusen kan bli gjenkjent av en hengelås som er synlig i nederste høyre hjørne av nettleseren din. Den sikre modusen sørger for at alle dine opplysninger er kryptert for økt sikkerhet.

For at vi skal kunne behandle betalingen med debet- eller kredittkort, vil vi be om kortdetaljene dine. Du må oppgi denne informasjonen hver gang du betale. Vi skal ikke kontakte deg via e-post eller på annen måte å be om eventuelle betalingskortdetaljer eller sikkerhetsinformasjon. Hvis du mottar noen e-post som ber om slik informasjon, vennligst kontakt vår kundeservice umiddelbart.

Vi bruker rimelige anstrengelser for å sikre at nettstedet er sikker og fri for feil eller virus alle våre brukere rådes til å ta ansvar for sin egen sikkerhet, deres personlige opplysninger. Det er ditt ansvar å sikre at du har riktig utstyr (inkludert uten begrensning oppdatert anti-virus programvare) for å bruke nettsteder trygt. Bortsett fra der det er påkrevd etter gjeldende lover, vil skal ikke være ansvarlig overfor deg eller eventuelle tap eller skade påført deg som et resultat av virus eller annen skadelig innhold ved hjelp av våre nettsider.

Artikkel 8 – Levering

Leveringskostnader og tidsrammer varierer avhengig av leveringsadresse og hvilken type produkt du ønsker å motta. For ytterligere informasjon, vennligst se leverings informasjon.

Vi gjør vårt ytterste for å levere varene på dato. Forsinkelser er tidvis uunngåelige enten på grunn av uforutsette faktorer. Vi tar ikke ansvar for noen forsinkelse eller unnlatelse av å levere produkter innenfor de estimerte tidsrammer hvis det blir helt eller delvis skyldes forhold som ikke ligger innenfor vår kontroll.

Hvis ingen er tilgjengelig på din bolig eller leveringsadresse for å akseptere bestillingen, skal et notat stå å informere deg om gjeldende plasseringen av din bestilling (noe som kan være med naboen).

Vi tar ansvar for produkter inntil de overtas av deg (du har full betalt for varer) eller datoen av den første leveringen.

Levering refusjon kan bare skje i samsvar med dine rettigheter under Consumer Protection Distance Selling Forskrift 200 eller andre gjeldende lovgivning.

Artikkel 9 – Nøyaktigheten av innholdet

Unntak av det som er angitt nedenfor, prisen du betaler er den prisen som ble vist da vi har mottatt din bestilling, unntatt i tilfelle av feil.

Vi bruker våre rimelige anstrengelser for å sikre at alle prisene på nettstedet er nøyaktige, feil noen ganger er uunngåelig. Hvis vi oppdager en feil i pris, vil vi kontakte deg så snart som mulig for å kunne gi deg alternativene: konfirmere igjen med den faktiske prisen eller kansellere bestillingen. Hvis vi ikke er i stand til å kontakte deg, skal bestillingen bli automatisk bli kansellert. Hvis du avbryter, men allerede har betalt, vil vi refundere hele beløpet betalt.

Alle priser er oppgitt i norske kroner (NOK) og inkludert moms (mva) i henhold til gjeldende satser

Alle målinger er omtrentlige. Vi prøver å vise dem så nøyaktig som mulig, men vi kan ikke garantere at de er helt riktig.

Vi prøver å vise bilder av produktene så nært som mulig til deres faktiske representasjon.

Artikkel 10 – Retur, kansellering og erstatting av varer

For informasjon om retur av bestilte varer, vennligst sjekk vår retur policy.

Ifølge Consumer Protection Avstand Selge Regulations 2000, har du rett til å kansellere bestillingen innen 30 dager etter at du mottar varen fra oss. I dette tilfellet vil du få full refusjon av prisen som ble betalt for varene som vil bli behandlet i henhold til Refusjoner avsnitt som står nedenfor og ellers i samsvar med dine lovfestede rettigheter.

Hvis du ønsker å kansellere din bestilling, må du informere oss skriftlig via e-post. Produktene som vi henter, skal returneres i originalemballasje og i samme stand som da du mottok de. Denne tjenesten er gratis. Vennligst se på vår retur policy avsnitt for mer informasjon. Du har en juridisk forpliktelse til å ta rimelig aktsomhet av produktene mens de er i besittelse. Hvis du ikke overholder denne plikten, kan vi ha en rett til sak mot deg for kompensasjon.

Disse vilkårene påvirker ikke de andre lovfestede rettigheter som forbruker ikke er ment å være en full redegjørelse for dine lovfestede rettigheter. For mer informasjon om din rett som kunder, beskyttelse av fjernsalgs forskrifter, ta kontakt med kommunen din, handel standarder avdeling eller et forbrukerservice.

I sjeldne tilfeller er det mulig at produktspesifikasjoner endres. Hvis dette er tilfelle, vil vi kontakte deg så snart vi kan for å tilby deg et alternativ som ligner på det opprinnelige produktet. Hvis du er misfornøyd med den nye varen, ta kontakt med vår kundeservice. Vi skal hente varen og vi skal refunderer deg beløpet for den i samsvar med vår refusjon politikk i Refusjoner som står nedenfor.

Hvis du mener at du har mottatt defekte, skadet eller feil produkter må du informere oss innen rimelig tid. Vennligst ikke returnere produktet til oss i første omgang. Vi skal kontakte deg for å tilby deg (uten begrensning) reparasjon eller reservedeler, et erstatningsprodukt eller en full refusjon. Når vi tilbyr deg vi en tilbakebetaling, vil vi refundere prisen på en skadet eller feil produkt i sin helhet, eventuelle leveringskostnader og eventuelle rimelige kostnader du kan pådra deg i å returnere varen til oss.

Artikkel 11 – Tilbakebetaling

Hvis du kansellere en bestilling medhold i samsvar med avbestillinger avsnittet som står ovenfor, vil vi refundere penger betalt for varer, så snart som de bestilte produktene har blitt returnert til oss. Refusjonen vil bli gjort til kortet eller Paypal-kontoen du brukte mens betale for bestillingen og, som nevnt ovenfor, er underlagt de regler som er satt for varer som blir skadet på retur eller som vi har hentet.

Artikkel 12 – Juridisk garanti

Vi garanterer at ethvert produkt kjøpt fra oss via vår hjemmeside er i samsvar med den relevante kontrakten for salg i løpet av et minimum av to år fra levering av produktet under EU-lovgivning, men nasjonal lovgivning kan gi deg tilleggs-rettigheter. Samsvar med kontrakten for salg betyr at produktene er i samsvar med beskrivelsen på nettsiden vår, passer de formål for varer av samme type som vanligvis brukes og viser kvalitet og ytelse som er vanlig i produkter av samme type og som i rimelighet kan forventes. Denne juridiske garantien dekker også skader som kan oppstå under transport.

Ved manglende samsvar, har du rett til å få produktene brakt til samsvar uten kostnad ved reparasjon eller erstatning, eller dersom dette er umulig eller uforholdsmessig, til en passende reduksjon i pris eller refusjon. Hvis du har kjøpt et produkt som er skadet, ikke nøl med å ta kontakt med vår kundeservice.

Denne juridiske garantien påvirker ikke, eller forstyrrer ikke noen av dine andre rettigheter som kunde basert på nasjonale lover og forskrifter.

Dine rettigheter under den lovlige garantien blir ugyldig hvis noen andre enn produsenten, eller annen reparasjonsservice som ikke er utpekt av oss, endrer produktet.

Artikkel 13 – Klageprosedyre

Entreprenøren har en klageprosedyre på plass, hvor kundene har blitt tilstrekkelig informert og behandler klagen i samsvar med denne klageprosedyren

Klager om gjennomføring av avtalen må beskrives, helt og tydelig, innen rimelig tid etter at kunden har observert feilene.

Klager innlevert til entreprenøren vil bli besvart innen 14 dager etter mottakstidspunktet. Hvis en klage har en forventet lengre behandlingstid, vil entreprenøren svare innen 14 dager med annerkjennelse av kvittering og en indikasjon på når kunden kan forvente et mer detaljert svar.

Kunden skal gi entreprenøren minst 4 ukers tid til å løse klagen i en gjensidig høring. Etter denne perioden oppstår en tvist som er berettiget til tvistløsning.

Er du ikke fornøyd med behandlingen av klagen din? Du kan presentere klagen din til Klagekomiteen via den europeiske ODR-plattformen. (http://ec.europa.eu/consumers/odr)

Artikkel 14 – Eiendomsrett

Ved å akseptere vår vilkår erkjenner og godtar at all opphavsrett og andre immaterialrett er gjort tilgjengelig for personlig og ikke-kommersiell bruk.

Du kan laste ned eller skrive ut kopier av innholdet, men bare til personlig bruk fra vår nettside bare.

Kopiering, reprodusere, publisere, distribuere eller vise innhold eller materiale som vises på våre nettsider for annen bruk er forbudt ved lov.

Innholdet og annet materiale på nettsiden vår er tilgjengelig for personlig bruk og skal ikke kopieres eller brukes, med mindre avtalt med oss eller en av våre representanter innenfor godkjente skriftlige vilkår.

Innholdet og annet materiale nettsiden vår er tilgjengelig for personlig bruk og skal ikke kopieres eller brukes mindre avtalt med oss skriftlig.

Artikkel 15 – Ansvar

Hvis vi ikke klarer å overholde disse vilkårene, skal vi bare være ansvarlig overfor deg for kjøpesummen av produktene.

Vi vil ikke være ansvarlig for tap som følge av vår manglende overholdelse av disse vilkårene som faller inn i følgende kategorier: tap av inntekt; tap av virksomheten; tap av fortjeneste; tap av forventede besparelser; tap av data; tap av goodwill eller rykte; sløsing med ledelse eller kontor tid; eller noen spesielle eller indirekte tap eller tap av goodwill eller rykte.

Ingenting i denne Avtalen skal utelukke eller begrense vårt Ansvar når det gjelder Ansvar for død eller personskader forårsaket av vår uaktsomhe, bedrageri eller uriktig informasjon; eventuelle brudd på vilkårene under paragraf 12 i Sale of Goods Act 197, defekte produkter under Consumer Protection Act 1987 eller enhver annen sak som det ville være ulovlig for oss å ekskludere eller forsøke å utelukker vårt ansvar.

Selv om vi bruker våre rimelige anstrengelser for å sikre vår hjemmeside oppfyller alle gjeldende sikkerhetsstandarder, kan vi ikke holdes ansvarlig for uautorisert tilgang til informasjon du gir oss gjennom vår nettside.

Hvis noen av disse vilkårene eller bestemmelser av en kontrakt er bestemt av en kompetent myndighet til å være ugyldig, ulovlig eller ikke kan håndheves i særlig grad, slike vilkår, tilstand eller bestemmelser vil i den utstrekning være avskåret fra de øvrige vilkår, betingelser og bestemmelser som vil fortsette å være gyldig i den grad loven tillater.

Artikkel 16 – Andre viktige begreper

Alle kontrakter er inngått på engelsk. Alle saker som kan oppstå skal videre være underlagt norsk lov og vil bli underlagt jurisdiksjonen til engelske domstoler.

Disse vilkårene utgjør hele avtalen mellom oss, og erstatter alle tidligere diskusjoner, korrespondanse og forhandlinger mellom oss knyttet til sitt innhold.

Vi er enige om at ingen av oss skal ha noe rettsmiddel når det gjelder noen som helst garanti (enten laget uskyldig eller uaktsomt) som ikke er satt ut i disse vilkårene. Vi er enige om at ingen av oss skal ha noe rettsmiddel når det gjelder noen som helst garanti (enten laget uskyldig eller uaktsomt) som ikke er satt ut i disse vilkårene.

Ingen annen person enn en part i denne avtalen skal ha noen rettigheter til å håndheve bestemmelser i denne avtalen.

Artikkel 17 – Kontakt oss

Hvis du har spørsmål om disse vilkårene eller om nettiden vår, vennligst kontakt vår kundeavdeling.

 

Vilkår og betingelser for bruk av nettstedet vidaXL

Versjon: 29 november 2016

Innholdsfortegnelse

Artikkel 1 - Definisjoner 
Artikkel 2 - Gyldighet 
Artikkel 3 - Kundekonto 
Artikkel 4 - Vilkår og betingelser for bruk for nettstedet 
Artikkel 5 - Ordre 
Artikkel 6 - Auksjoner
Artikkel 7 - Tilbakemeldinger 3
Artikkel 8 - Avslutte konto og nettstedets funksjoner 
Artikkel 9 - Personvern og personopplysninger 
Artikkel 10 -Åndsverk og data fra tredjeparter 
Artikkel 11 - Ansvar 
Artikkel 12 - Diverse 

Artikkel 1 – Definisjoner

Konto: Kontoen som brukeren må opprette for å kunne legge inn bestillinger, delta i auksjoner og gi tilbakemeldinger.
Tredjepartsselger(e): En tredjepart som tilbyr produkter til brukere via nettstedet.
Bruker: Alle besøkende på nettstedet.
Betingelser og vilkår for bruk: Disse vilkår og betingelser for bruk for nettstedet vidaXL.
Bedømmelse: En bedømmelse som kan gis av brukeren av vidaXL, nettstedet og/eller tredjeparts selger(e).
Auksjoner: De auksjonene som holdes av vidaXL på nettstedet.
vidaXL: vidaXL Ltd, med hovedkontor i (5928 SK) Venlo på Mary Kingsleystraat 1.
Nettside: Nettsiden som aktivt finnes under URL vidaxl.nl og ethvert nettsted, URL eller applikasjon dedikert til vidaXL.

Artikkel 2 - Gyldighet

1. Disse vilkårene for bruk gjelder for enhver bruk av nettstedet, inkludert bruk av kontoen.

2. vidaXL forbeholder seg retten til å endre vilkårene for bruk fra tid til annen. De endrede vilkårene for bruk vil være gjeldende så snart de er lagt ut på nettstedet. Derfor er det tilrådelig å sjekke vilkår og betingelser for bruk regelmessig.

Artikkel 3 – Kundekonto

1. For å kunne legge inn bestilling, delta i auksjoner og gi tilbakemeldinger, er det nødvendig å opprette en konto. Brukeren kan opprette en konto ved fylle ut de nødvendige opplysningene via online-skjemaet på nettsiden. Dette skjemaet finnes under overskriften ”Ny kunde?”.

2. For å opprette en konto skal brukeren:

a. være minst 18 år på det tidspunktet kontoen opprettes;
b. ha en gyldig e-postadresse. re

3. Når kontoen har blitt opprettet, vil brukeren motta en bekreftelsesmail. Så snart kontoen har blitt aktivert, kan brukeren logge inn ved hjelp av sin e-postadresse og det passordet som han eller hun har valgt.

4. En e-postadresse kan kun brukes én gang for å opprette en konto. En konto er strengt personlig, må ikke overdras og er knyttet til den brukeren som har opprettet kontoen.

5. Brukeren skal sikre at de opplysninger han eller hun leverer vedrørende kontoen og i ytterligere kommunikasjon med vidaXL er korrekte, fullstendige og oppdaterte. Enhver endring av personopplysningene kan foretas av brukeren selv ved å logge inn på kontoen og foreta endringene.

6. Brukeren skal holde passord hemmelig og skal foreta rimelige foranstaltninger for å forhindre uautoriserte tredjeparter i å få kjennskap til passord og/eller bruke hans eller hennes konto.

7. Brukeren er forpliktet til straks å underrette vidaXL i tilfelle av tap, tyveri eller (mistenkt) misbruk eller uautorisert bruk av passord og/eller konto av tredjemann. Inntil denne meddelelse rent faktisk mottas av vidaXL, vil brukeren bli holdt ansvarlig for eventuelle skader som følge av misbruk av passord og/eller konto.

8. Hvis vidaXL konstaterer eller har mistanke om at uvedkommende bruker eller i stand til å bruke brukerens konto, forbeholder vidaXL seg retten til straks å blokkere den eksisterende konto og inndrive eventuelle skader, vidaXL kan lide som følge av dette fra brukeren, uten at vidaXL skal bli holdt ansvarlig for skader forårsaket av brukeren.

Artikkel 4 – Bruk av nettsiden

1. Brukeren garanterer at de opplysninger og data levert av han eller henne er korrekte, fullstendige og pålitelige. vidaXL forbeholder seg retten til å kontrollere gitte opplysninger og data og fjerne opplysninger og data fra brukeren hvis det bevises at de er ukorrekte eller hvis korrekthet ikke kan verifiseres.

2. Brukeren må ikke:

• forstyrre driften av nettsiden eller bruke programvare som kan forstyrre driften av nettsiden;
• igangsette prosesser/gi prosesser mulighet til å fortsette, som med rimelighet kan mistenkes for å begrense andre brukere eller har negativ innvirkning for brukeren av nettsiden.
• opptre som en annen bruker.

3. Brukeren må ikke gjengi nettsiden eller noen del av nettsiden eller stille den til rådighet (ved hjelp av deep-linking eller annet), uten først å ha fått skriftlig tillatelse fra vidaXL.

Artikkel 5 – Ordre

1. vidaXL’s generelle vilkår og betingelser og vidaXL’s returbetingelser gjelder for alle ordre hos vidaXL som plasseres på nettsiden. Brukeren aksepterer disse generelle vilkår og betingelser samt returbetingelser, når han eller hun oppretter en konto.

2. For ordre hos tredjepartsselgere gjennom nettsiden gjelder tredjepartsselger(es) generelle vilkår og betingelser samt returbetingelser. Disse finnes på tredjepartsselgernes nettside. Hvis tredjepartsselgeren ikke har separate vilkår og betingelser og/eller returbetingelser, vil vidaXL’s generelle vilkår og betingelser og/eller returbetingelser gjelde for kjøpsavtalen mellom brukeren og tredjepartsselgeren.

Artikkel 6 - Auksjoner

1. vidaXL’s auksjonsbetingelser gjelder for deltagelse i auksjoner som holdes av vidaXL på nettsiden. Brukeren aksepterer disse auksjonsbetingelsene når han eller hun oppretter en konto, eller når brukeren deltar i en auksjon for første gang.

2. Brukeren må ikke urettferdig eller urettmessig påvirke budgivningen på noen måte.

Artikkel 7 – Tilbakemeldinger

1. Etter et kjøp på nettsiden kan brukeren bli, av eller på vegne av vidaXL bedt om å vurdere vidaXL nettside og/eller tredjepartsselger(e) ved å gi en tilbakemelding. vidaXL forbeholder seg retten til – men ikke plikt til, å plassere tilbakemeldingen på nettsiden eller på annen måte offentliggjøre den, inkl. navn, bosted og dato for tilbakemeldingen som blir gitt av brukeren.

2. I tilfeller hvor tilbakemelding er samlet inn av tredjepart på vegne av vidaXL, gjelder de generelle vilkår og betingelser og/eller vilkår og betingelser fra den pålydende part.

3. vidaXL forbeholder seg retten til å ikke offentliggjøre en tilbakemelding eller fjerne den fra nettsiden, hvis tredjepartsselgeren kan bevise at den pålydende tilbakemeldingen er:

• i strid med lovgivningen eller gjeldende bestemmelser;
• i strid med den offentlige orden eller anstendighet;
• en bedømmelse kun av produktet;
• ikke vedrører tredjeparts selger;
• inneholder personlige opplysninger om selger;
• inneholder en URL eller reklame;
• er falsk.

Artikkel 8 – Avslutte konto og nettstedets funksjoner

1. vidaXL forbeholder seg retten til å avvise brukere eller avslutte deres konto ensidig, hvis det er grunn til dette, for eksempel i tilfelle av:

• uautorisert bruk eller misbruk av nettsiden og/eller konto;
• manglende overholdelse av disse vilkår og betingelser for bruk eller auksjonsbetingelser;
• manglende overholdelse av avtaler mellom brukeren og vidaXL og/eller tredjepartsselger(e).

2. Videre har vidaXL rett til å begrense, avvise eller tilbakekalle visse anvendelser eller midlertidig blokkere kontoen fra å bli brukt i tilfeller som beskrevet i Artikkel 8.1.

3. vidaXL forbeholder seg på alle tidspunkt retten til å innstille tilgjengeligheten til funksjoner på nettsiden eller forandre disse.

Artikkel 9 - Personvern og personopplysninger

1. De personlige opplysningene som brukeren leverer til vidaXL, som hans eller hennes navn og adresse, telefonnumre og e-postadresser, behandles av vidaXL i filer som eies av vidaXL. Disse opplysningene vil bli brukt av vidaXL til å håndtere konti og auksjoner, behandle ordre, levering og fakturering og eventuell megling i tvister mellom bruker og tredjepartsselger(e).

2. Brukeren har til enhver tid mulighet for å få adgang til, endre eller utvide sine personlige opplysninger ved å logge inn på sin konto.

3. I prinsippet vil vidaXL ikke videregi personlige opplysninger til tredjepart, med mindre dette er nødvendig for å gjøre en avtale med brukeren. vidaXL vil for eksempel gi brukerens navns og adresse, e-postadresse og telefonnummer til tredjepartsselger(e ), så vidt dette er nødvendig for å utføre en kjøpsavtale mellom brukeren og tredjepartsselger(e). Kommunikasjonen mellom brukeren og tredjepartsselger(e) håndteres via en mail-funksjon hos vidaXL. Kommunikasjonen gjemmes på vidaXL’s servere og kan brukes av vidaXL for å:

• hjelpe brukeren og/eller tredjepartsselgeren i tilfelle spørsmål og/eller problemer;
• vurdere om tredjepartsselgeren oppfyller/har oppfylt hans eller hennes krav;
• og analysere prosessforbedringer.

4. Nettsiden bruker cookies. Cookies brukes eksempelvis til å huske innloggings-data. Dessuten er tredjeparts cookies innsatt på nettsiden.

5. Brukeren kan innstille sin nettleser slik at den ikke mottar cookies under hans eller hennes besøk på nettsiden. I dette tilfelle kan det være at brukeren ikke fullt ut kan utnytte alle funksjoner på nettsiden, eller at hans eller hennes adgang til deler av nettsiden og/eller kontoen er begrenset.

6. vidaXL forbeholder seg retten til å lagre data vedrørende den besøkendes adferd på nettsiden (IP-adressen brukes, blant annet), hvis det er mistanke om misbruk og/eller uautorisert bruk av nettsiden via brukerens konto.

7. For mer informasjon om hvordan vidaXL bruker brukernes personopplysninger og implementerer cookies på nettsiden, henvises det til vidaXL’s fortrolighetspolitikk, som finnes på nettsiden.

Artikkel 10 – Åndsverk og data fra tredjeparter

1. Med mindre annet er angitt, forbeholdes alle rettigheter, herunder opphavsrett og andre immaterielle rettigheter for (opplysninger om) nettsiden vidaXL i det omfang, de ikke er forbeholdt tredjepart/tillatelsesinnehavere, som gjør opplysningene tilgengelige.

2. Brukeren kan konsultere (opplysningene om) nettsiden og lage kopier til privat bruk, eksempelvis ved å skrive ut eller lagre dem. Enhver annen bruk, f.eks. lagring og gjengivelse av (deler av) nettsiden på en separat nettside eller opprettelse av forbindelser, hyperlinks eller deeplinks (deler av) nettsiden er ikke tillatt uten uttrykkelig skriftlig tillatelse fra vidaXL.

3. Opplysningene på hjemmesiden er delvis levert av tredjeparter, som tredjepartsselgere og andre brukere (i tilfeller av tilbakemeldinger). vidaXL kan ikke holdes ansvarlig for eventuelle skader som følge av ukorrekte, ufullstendige eller urettmessige opplysninger fra tredjepart på nettsiden.

4. Hjemmesiden kan inneholde linker til eksterne internettsider. vidaXl kan ikke holdes ansvarlig for bruk eller innhold av nettsider som linkes via nettsiden, eller som har en link til nettsiden.

Artikkel 11 - Erstatningsansvar

1. Brukeren anerkjenner, i tilfelle ordre med tredjepartsselger(e), lages kjøpsavtalen mellom brukeren og tredjepartsselgeren, og vidaXL er hverken part eller vil bli part i denne avtalen.

2. vidaXL er ikke forpliktet til å verifisere eller vurdere kvaliteten, mengden eller kapasiteten av de produktene som tilbys av tredjepartsselger(e) på nettsiden og kan ikke holdes ansvarlig på noen måte for skader som følge av slike opplysninger viser seg å være feil, ufullstendige eller urettmessige.

3. Skulle vidaXL holdes ansvarlig for skader uten hensyn til dette, er dette ansvar i alle tilfelle begrenset til kjøpsprisen på det pålydende produkt som faktureres av tredjepartsselger til bruker.
4. vidaXL’s erstatningsansvar, uansett art, er begrenset til det beløp, som vidaXL’s ansvarsforsikring godtgjør i den pålydende sak.

Artikkel 12 – Diverse

1. Dersom en eller flere av bestemmelsene i disse vilkårene for bruk ikke lenger er bindende, ugyldig eller implementerbar, vil de andre punktene fortsatt være gyldig i sin helhet. I et slikt tilfelle vil vidaXL erstatte den pågjeldende betingelsen med en ny betingelse, som skal fastsettes av vidaXL og nærme seg den pågjeldende betingelsen så mye som mulig.

2. Ved bruk av nettsiden, bruk av kontoen og disse vilkår og betingelser er norsk lov utelukkende relevant.


Vedlegg

Vilkår og betingelser

Returrett

Erklæring om personvern og informasjonskapsler